Wintersportvakanties — 18 februari 2008

Wil je dit jaar graag gaan skiën, maar weet je nog niet waarheen? Wij geven je alvast enkele ideeën met deze 10 beste skigebieden van Europa.

1. Arlberg (Oostenrijk)

Arlberg, in het westen van Oostenrijk, is zonder twijfel een van de beste skigebieden van Europa. in totaal bestaat het skigebied uit vijf pittoreske stadjes. St. Anton is het grootste en erg populair bij jonge skiërs en snowboarders. Als je er graag een bruisend nachtleven bij hebt, moet je zeker naar hier komen.

Hoog boven St. Anton ligt het kleine gehucht St. Christoph, afgelegen, maar dus wel erg rustig. Het authentieke Stuben is een klein dorp in de vallei onder St. Christoph. Het is iets goedkoper dan de andere dorpen. Lech en Zürs behoren ook tot de Arlberg, maar lijken wel een wereld op zich. Het zijn schitterende dorpjes met klassieke chalets hoog in de Arlberg. Beide dorpen staan bekend als luxe skioorden. Zo zijn er verschillende vijfsterrenhotels.

Op de bergen die het dichtst bij deze dorpen liggen, de Madloch, de Trittkopf en de Kriegerhorn vind je pistes voor zowel beginners als experts. Arlberg is tevens een paradijs voor off-pisteskiërs.

2. Cortina d’Ampezzo (Italië)

Cortina d’Ampezzo is het belangrijkste skigebied in de Italiaanse Dolomieten. Het is een mondain skigebied met stijl, gelegen tussen bergen die gekroond worden door prachtige rotsformaties. Naast skiën en snowboarden is er nog veel meer entertainment voorzien. Bobsleeën, snowraften, schaatsen, in Cortina kan het allemaal! Rijke Italianen vertoeven er graag. De après-ski is hier trouwens onovertroffen!

De vijf skipistes van Cortina zijn niet met elkaar verbonden, wat het geheel een beetje onoverzichtelijk maakt. De bekendste bergtop is de Tofana, met steile pistes vanboven en de beste pistes voor beginners aan de voet van de berg.

3. Chamonix (Frankrijk)

Chamonix is een van de meest beroemde skigebieden in de Franse Alpen. Het ligt in de Haute Savoie, aan de voet van de Mont Blanc. In 1924 vonden hier de allereerste Olympische Winterspelen plaats. Het dorp biedt tal van après-skimogelijkheden, zoals bars en discotheken.

De twee populairste bergen zijn Le Brévent en La Flégère. Chamonix richt zich op de actieve wintersporters, maar je kunt er ook langlaufen, rodelen, wandelen en schaatsen. Je vindt er verschillende pistes voor de gewone skiër. Het aanbod aan accommodatie is er erg groot.

4. Jungfrau Region (Zwitserland)

Jungfrau Region is een groot wintersportgebied met enkele van de meest spectaculaire bergtoppen in de Alpen, zoals de Eiger, de Jungfrau en de Schilthorn. De regio omvat drie grote skigebieden, Grindelwald, Wengen en Mürren en een aantal kleinere. Het afwisselende terrein is geschikt voor beginnende en gevorderde skiërs.

Een van de bekendste afdalingen is de Lauberhorn, een rode piste van maar liefst 2900 meter lang. Ook buiten het skiën zijn en genoeg mogelijkheden tot ontspanning. Zo vind je er onder meer de langste glijbaan van Europa.

5. Kitzbühel (Oostenrijk)

Kitzbühel, in het oosten van Tirol, is een mondain en erg mooi skioord. Het stadje heeft een historisch centrum met prachtige oude gebouwen. Mensen komen niet alleen naar hier om te skiën, maar ook om geld uit te geven en te feesten. Met tal van cafés, drie discotheken, luxewinkels en een casino, is dat ook niet erg moeilijk.

Het terrein is niet te moeilijk, ideaal voor beginners dus. het stadje staat bekend om zijn gerenommeerde skischolen. Jaarlijks vinden hier de Hahnenkamm-rennen plaats, de wereldbeker afdaling.

6. Portes du Soleil (Frankrijk/Zwitserland)

Portes du Soleil strijdt samen met Trois Vallées om de titel ‘grootste wintersportgebied ter wereld’. het gebied kenmerkt zich door zijn weidsheid. De plaatsen liggen ver van elkaar verwijderd, waardoor je vaak meerdere skiliften moet nemen, in tegenstelling tot het compacte Les Trois Vallées.

Je vindt er vooral afdalingen voor gevorderde en ervaren skiërs, maar elke stad heeft ook een beginnerpiste. Het skigebied is populair bij families.

7. Les Trois Vallées (Frankrijk)

Les Trois Vallées biedt ruim 600 kilometer aan skipistes en is daarmee een van de grootste skigebieden ter wereld. Het skigebied strekt zich uit over drie dalen. De pistes zijn onderling heel goed met elkaar verbonden. Bekende skioorden zijn Courchevel, Miribel, Mottaret, Les Menuires en Val Thorens.

8. Val d’Isère (Frankrijk)

Val d’Isère is een van de oudste Franse skioorden. Niet alleen kun je hier goed skiën, maar ook het nachtleven, de restaurants en het mooie centrum zijn de moeite waard. Een erg sneeuwzeker gebied! Er zijn drie belangrijke hellingen: Le Bellevarde, La Solaise en Col d’Iseran.

9. Verbier (Zwitserland)

Verbier maakt deel uit van het 4 Vallées-skigebied in Zwitserland. Het staat wereldwijd bekend als een van de beste off-piste skioorden. Verbier is erg populair bij beroemdheden. In dit skioord met internationale allure vinden veel wedstrijden plaats.

10. Zermatt (Zwitserland)

Zermatt is een mooi skidorp in het Zwitserse Wallis. Het was het eerste autovrije skioord, bijna iedereen komt er dus met de trein of per taxi aan. Auto’s kun je achterlaten in het nabijgelegen Täsch. Zermatt ligt aan de voet van de Matterhorn, een van de bekendste bergen ter wereld.

Gerelateerde berichten

admin