Wintersportvakanties — 23 juni 2008

Wil jij graag een wintersportvakantie boeken zonder het risico te lopen dat er in het skigebied waar je naartoe gaat geen sneeuw ligt? Boek dan een reisje naar een van de volgende 5 skigebieden. Een wit tapijt gegarandeerd!

Saas-Fee (Zwitserland)

Saas-Fee is een bekend wintersportgebied in het Zwitserse kanton Wallis, aan de voet van het bergmassief Mischabel. Op de op 3600 meter hoge Allalingletsjer kun je gedurende het hele seizoen zeker zijn van sneeuw! In Saas-Fee valt in september al de eerste sneeuw te bespeuren; sommige liften zijn dan zelfs al open. Als het hele skigebied open is, kun je van de gletsjer helemaal tot aan het lieflijke dorpje op 1800 meter hoogte skiën.

Whistler (Canada)

Skigebied Whistler in Canada, het grootste in Noord-Amerika, heeft een ijzersterke reputatie. Hier vind je wat tot de beste sneeuw ter wereld behoort! Hier kun je al erg vroeg in het seizoen skiën op de uitgestrekte Blackcombgletsjer. Een dik sneeuwtapijt is er verzekerd van juni tot november. De liften gaan pas op 22 november open. Het is niet voor niets dat in 2010 een deel van de Olympische Winterspelen hier zal plaatsvinden.

Val Thorens (Frankrijk)

Met zijn vele appartementsgebouwen is Val Thorens verre van een mooi skioord, maar het is wel het hoogste van Europa, op bijna 2300 meter in de Franse Alpen. Als minder dan 70% van de skiliften open is wanneer je het bezoekt tussen 25 december en 1 mei, krijg je een gratis skipas voor minstens één dag. Val Thorens heeft meer dan 170 kilometer aan skipistes, waarvan 99% hoger dan 2000 meter ligt. De skipistes zijn verbonden met de andere 600 kilometer skipistes in Les Trois Vallées.

Tignes (Frankrijk)

Door het afwisselende terrein en de gletsjer, de Grande Motte, die een hoogte van 3656 meter bereikt, is Tignes een prachtig skioord met het hele jaar door sneeuw gegarandeerd. De liften naar de gletsjer werken tot de late namiddag. Als het hele skioord open is, zijn er 150 kilometer aan pistes in Tignes zelf, plus nog een 300 in Espace Killy aan de kant van Val d’Isère. En als dat nog niet volstaat, zijn er ook nog eens 331 sneeuwkanonnen.

Hintertux (Oostenrijk)

Het meest sneeuwzekere skioord in Oostenrijk. Het kleine Tiroolse dorpje Hintertux heeft een uitgestrekte gletsjer. De bergen variëren in hoogte tussen 1500 en 3250 meter. 225 kilometer aan sneeuwpistes, waarvan 86 kilometer op de gletsjer gelegen. 10 liften naar zo’n 20 kilometer aan skipistes blijven open in de zomer. Hinterux heeft een van ’s werelds grootste snowboardparken en een half-pipe met World cup-standaarden. Freeriden kan vaak al vanaf oktober, hoewel van de pistes afwijken gevaarlijk is wegens de kloven in de gletsjer.

Gerelateerde berichten

admin