Wintersportvakanties — 23 juni 2008

In Italië vind je veel verschillende skigebieden. Elk heeft zo zijn eigen specialiteiten, en velen hiervan zijn ook leuke verblijven als je op trektocht gaat, of bergbeklimming. Hier volgt een lijstje van de top.

Ski Piemonte – Verblijf voor de Olympische Spelen van 2006

De Piemonteregio bevindt zich in het noorden van Italië. Verschillende huisjes bieden onderdak aan voor zij die willen skiën op de plek waar de concurrenten uit de Olympische Spelen van 2006 streden voor de roem. Piemonte maakt plaats voor verschillende wintersporten. Er is genoeg plaats voor beginners, en er is rust voor de amateurs die veel plezier willen beleven. Er zijn 53 skioorden, samen goed voor een totaal van 1300 km skiplezier.

Ski Cervinia – Bij de Zwitserse grens

Het dorp Cervinia ligt aan de voet van de Matterhorn, een van de bekendste bergen in Europa. Cervinia is niet zo charmant als Zermatt, zijn Zwitserse equivalent, maar is dan wel goedkoper. Je kan er terecht voor heerlijk Italiaans eten, en alles bereiken met de auto, wat niet het geval is bij Zermatt. Excursies naar deze laatste kunnen gemakkelijk gemaakt worden.

In Cervinia vind je een casino, restaurants, een zwembad. Je kan er gaan ijsschaatsen, een cinemaatje doen, en shopliefhebbers zullen zich ook kunnen uitleven. Dankzij de hevige sneeuwval en de hoogte is er bijna heel het jaar door sneeuw.

Italiaanse Dolemieten – Bij de Oostenrijkse grens

De Italiaanse Dolemieten, gelegen aan de grens met Oostenrijk, is een spectaculaire bergketen met een aantal Italiaanse skidorpjes. Op bepaalde plaatsen is het mogelijk het hele jaar door te skiën. De Dolomieten zijn uitstekend voor beginnende tot gevorderde skiërs, maar ook voor andere wintersporten. Zo is Ortisei een ideaal gebied voor langlaufers.

Cortina d’Ampezzo, een pittoresk stadje te midden van een prachtig landschap, is een van de meest exclusieve Italiaanse skioorden. Het stadje heeft een museum, een kunstgalerij, een bioscoop, indoor tennisbanen, tal van restaurants en hotels, maar is navenant ook erg duur. Naast skieen, kun je er ook bobsleeën, ijsschaatsen en aan ijshockey doen.

Val Gardena ligt hoog in de Dolemieten en maakt deel uit van het enorme Stemma Ronda-circuit. Tussen hoogtes van 1563 tot 2518 meter lopen meer den 80 skiliften. Het gebied is ideaal voor gevorderde skiërs. In Selva Gardena vind je een heel aantal restaurants, ijsbanen en indoor sportactiviteiten.

Courmayeur – Bij Monte Bianco en de Franse grens

Deze gemeente ligt aan de andere kant van de Monte Bianco (Mont Blanc), en bijgevolg in Italië. Dit resort staat in de absolute top, dankzij zijn geweldig uitzicht en charme. Met een bruisend nachtleven, lekker Italiaans eten, en de vele shops, kan het hier niet mislopen. Courmayeur deelt aan de Italiaanse kant samen met Chamonix, aan de Franse kant , de hoogste berg in Europa, de Mont Blanc. Het skiën is hier ideaal voor de gemiddelde beoefenaar, maar er zijn ook een paar gevorderde trajecten beschikbaar. Je kan via de berg naar Frankrijk skiën.

Mt. Etna – Sicilië

Deze vulkaan is met zijn 3350 meter het hoogste punt in Sicilië. Er zijn twee skigedeelten op de Etna, de zuidelijke glooiing is Rifugio Sapienza, en het noordelijke einde is Linguaglossa. Beide zones hebben hotels, skileraars en skimateriaal beschikbaar.

Abruzzo – Skiën in Centraal-Italië

De Abruzzoregio is enkele uren verwijderd van Rome. Er zijn 21 skizones, en ligt op het hoogste punt van het Apennijnen gebergte. Dit gebied heeft meer sneeuw dan de Alpen. Hier bevindt zich ook het hoogste punt van Centraal-Italië.

Gerelateerde berichten

admin