Wintersportvakanties — 24 juni 2008

Ook al heb je nog nooit geskied in je leven, als je de kans hebt, moet je er zeker voor gaan! Je zult zeker een onvergetelijke tijd beleven.

Begin reeds met trainen!

Bereid je fysiek voor op je skivakantie door tenminste een kort trainingsprogramma te volgen. Hoe beter je in conditie bent op de hellingen, hoe gemakkelijker het leerproces zal verlopen. Je moet minstens 8 weken voor je reis beginnen met je voor te bereiden.

Je kleding

Skiërs kleden zich in verschillende lagen. Je hebt een eerste laag vlakbij je huid nodig, een tweede laag zoals een T-shirt, en tenslotte een derde laag: je jas, handschoenen en skibroek. Tijdens het skiën zal je geen nood hebben aan dikke broeken en truien. Alles wat nat kan worden, zal ook nat worden. Je jas moet niet noodzakelijk warm zijn, maar wel groot genoeg om er verschillende lagen onder te kunnen dragen. Neem vooral genoeg sokken mee. Skisokken hebben extra opvulsel voor je hielen en tenen.

Materiaal huren of kopen?

Een degelijke skioutfit kan oplopen tot duizenden euro’s, en dit is iets wat je als beginner niet meteen bereid bent uit te geven. Je weet immers nog niet of het skiën je genoeg bevalt om er veel geld aan uit te geven. Als je door vrienden uitgenodigd wordt om mee te gaan, kunnen zij je eventueel wat kleiner materiaal lenen. Het is dan aan jou om de grote beslissing te maken of je de rest zal aankopen of huren.
Het belangrijkste onderdeel van je materiaal zijn skilaarzen, die houden je immers stevig op je latten en houden je warm. Zij moeten goed zitten, maar dit kan ook perfect met gehuurde laarzen als je goed weet waar je op moet letten.

Met vrienden skiën

Als beginneling lijkt het wat vreemd om zo alleen met je ervaren vrienden te gaan skiën. Zij kunnen niet heel de tijd bij jou blijven om je de trucjes aan te leren. Er zijn echter genoeg skibanen voor beginners, waar je instructies krijgt hoe je juist moet leren skiën. De meeste beginners geraken tijdens hun eerste vakantie niet voorbij die fase. Maar vergeet niet dat ook de meest gevorderde skiër op de zwarte piste daar helemaal alleen afglijdt… Er is plezier genoeg, en voor ieder wat wils. ’s Avonds tijdens de après-ski is er genoeg tijd om sociaal te zijn!

Gerelateerde berichten

admin