Wintersportvakanties — 25 juni 2008

Op wintersportvakantie gaan is leuk, maar vaak ook een dure onderneming. Maar het ene skigebied is het andere niet. Wil je graag gaan skiën, maar kun je het geld niet door ramen en deuren smijten? Maak dan op voorhand een goede keuze en bespaar zo honderden euro’s!

Bansko (Bulgarije)

Een skivakantie hoeft niet altijd in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland of Italië te zijn, want ook Oost-Europa heeft prachtige skigebieden met mooie pistes. Bansko kun je qua grootte natuurlijk niet vergelijken met Trois Vallées in Frankrijk, maar wie heeft er wat aan al die pistes als je er slechts een handvol van gebruikt? Een goedkoper en kleiner skioord als Basnko kan dan een waardig alternatief vormen, zeker voor beginners. Naast eetgelegenheden met typisch Bulgaars eten, vind je er ook steeds meer Italiaanse restaurants. De hotels en vakantieappartementen schieten er de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Skiën kun je er van 15 december tot 15 mei. Ideaal voor gezinnen met kinderen.

Brides-les Bains (Frankrijk)

Dit klein, pittoresk valleidorpje in de Trois Vallées-regio van Frankrijk ligt niet ver van het bekende skiresort Méribel. Het uitgaansleven is er een stuk rustiger, wat sommigen als een bonus zullen zien. Maar het grote voordeel is zonder enige twijfel het goedkope prijskaartje dat eraan verbonden is. Toch kun je ook hier heel wat geld kwijt zijn aan de dure bergrestaurants.

Cervinia (Italië)

Trek in het bekende Zwitserse skigebied Zermatt de berg over en je zult er Cervinia aantreffen, een kleinere en stukken goedkopere bestemming, vanwaar je eveneens perfect de Klein Matterhorn kunt verkennen. Als je aan de Zwitserse zijde wilt skiën, zul je wel een meerprijs moeten betalen. Let ook op met waar je precies gaat lunchen, of je weekbudget gaat volledig op aan eten.

Courchevel (Frankrijk)

Courchevel doet je waarschijnlijk niet meteen aan een ‘budgetbestemming’ denken, maar als je er je weg een beetje kent, kan je er met een beperkt budget zeker toekomen! In Courchevel 1850 vind je een hoop betaalbare cafés, waaronder Au pain d’Antan en Chez le Gaulois. Ga voor de après-ski naar plaatsen als Bar Le Jump, vlakbij het belangrijkste skigebied in 1850, of naar de Bubble Bar in 1650.

Flaine (Frankrijk)

Flaine is het hoogst gelegen skioord in het uitgestrekte skigebied Grand Massif. Het is geen prachtig skiresort, maar het skiën is er ideaal voor beginnelingen en gevorderden. Er is voldoende kinderopvang en er is een groot aanbod aan eetgelegenheden. Flaine is erg populair bij families.

Lake Tahoe (Verenigde Staten)

De dollar staat laag, dus profiteer ervan! Lake Tahoe is een van de hoogst gelegen meren in de Verenigde Staten. In dit skigebied vind je meer dan 500 pistes. Zijn geld meer dan waard dus. het landschap is er verbluffend. En daarenboven kun je ook nog eens veel geld winnen in de lokale casino’s.

Schladming (Oostenrijk)

Gelegen in het Enns-dal, op slechts een uur rijden van Salzburg, ligt het kleine stadje Schladming. Verschillende low cost-maatschappijen vliegen op Salzburg, dus er geraken zou geen probleem mogen zijn. Zowel in als buiten de stad vind je meer dan genoeg goedkope accommodatie.

Sölden (Oostenrijk)

Sölden is een populair, druk skiresort dat bekend staat om zijn Oostenrijkse après ski-scene. Je kunt er vrij makkelijk budgetaccommodatie vinden en de bars en cafés hebben genoeg happy hours om je veel euro’s te besparen.

Soldeu (El Tarter, Andorra)

Soldeu is een skioord in het ministaatje Andorra. Een ideaal resort voor beginners, met betaalbare skipassen en een groot aanbod aan goedkope restaurants.

Tignes (Frankrijk)

In Tignes kun je altijd zeker zijn van sneeuw. Samen met de zusterdorpjes Les Boisses en Les Brévières bieden ze makkelijk toegang tot Espace Killy. Je hoeft geen fortuin uit te geven aan de lunch, maar vermijd de bergrestaurants van het nabije beroemde skioord Val d’Isère.

Gerelateerde berichten

admin