Wintersportvakanties — 30 juni 2008

Zin om te gaan skiën in de paasvakantie? Hier vind je 210 skigebieden die zowel plezant als betaalbaar zijn.

1. Sankt Anton, Oostenrijk

Een klassieker die op en buiten de pistes een echte uitdaging vormt, zeker in de buurt van de Valluga- en Schindlertoppen. Een voordeel hiervan is dat iedereen al fysiek uitgeteld is in de namiddag, waardoor je extra vroeg aan een wervelende après-ski kunt beginnen in etablissementen zoals de Mooserwirth. Sneeuwzekerheid met Pasen, al valt er soms weinig verse sneeuw in februari.

2. Arinsal, Andorra

Ideaal voor beginners om de smaak te pakken te krijgen. Ook de meer avontuurlijk aangelegden vinden hier hun gading als ze de bus nemen naar Arcalis -inbegrepen in de skipas- waar je flinke afdalingen en veel sneeuw vindt.

3. Val Gardena, Italië

Val Gardena vormt een onderdeel van het Sella Ronda-skiparcours in de Dolomieten. Als je hier je kinderen mee naar toeneemt, is hun latere skiverslaving gegarandeerd. Er zijn pistes voor gevorderden en beginners met mooi zicht op de erbovenuit torende pieken en de beboste hellingen.

4. Verbier, Zwitserland

Op de fantastische hellingen van Verbier kun je in alle rust je skivaardigheid aanscherpen, zeker als je de pistes onder deskundige begeleiding van een skileraar en -gids achter je laat. Ben je competitief ingesteld, dan kun je deelnemen aan de jaarlijkse Verbier Challenge Cup, een slalomwedstrijd die openstaat voor iedereen.

5. La Tania, Frankrijk

La Tania is een onbekende parel in Trois Vallées. Het is een kleine nederzetting van voornamelijk appartementen verscholen in de bossen nabij Courchevel, maar ook Méribel en zijn skiliften liggen binnen bereik.

6. Val Thorens, Frankrijk

Het hoogste skioord van Europa, gebouwd op 2300 meter hoogte met afdalingen die nog eens 930 meter hoger beginnen. Het wordt soms -samen met buur Les Menuires- lelijk en kaal genoemd, maar er zijn gelukkig toch wat bossen te zien die het landschap boven de boomgrens wat lieflijker maken.

7. Ischgl, Oostenrijk

In Ischgl is niet alleen de skipret gegarandeerd, maar ook de après-ski met als kers op de taart elk jaar een gratis paasconcert. En er hebben al grote namen op het programma gestaan. Als je naast deze voordelen ook nog zeker bent van sneeuw en kunt genieten van de uitstekende liften, is Ischgl zeker een aanrader.

8. Crans Montana, Zwitserland

Als je kunt wachten met vertrekken tot na het paasweekend, moet je eens naar het Zwitsers Crans Montana gaan. Als de sneeuw er tegenvalt, is er nog altijd het uitstekende muziekfestival Caprices en de zonovergoten gletsjer.

9. Banff, Canada

Laat de Alpen eens links liggen en vlieg naar de Rocky Mountains in Canada. In de buurt van het Banffmeer Louise zijn er hellingen met meer dan 2 meter sneeuw met geregeld een vers laagje erbovenop.

10. Aspen, Colorado, Verenigde Staten

In Aspen vind je op de hoogst gelegen hellingen soms wel drie meter sneeuw. De prijzen zijn er betaalbaar dankzij de goedkope dollar. Eigenlijk bestaat Aspen uit vier skigebieden (Snowmass, Buttermilk, Aspen Highlands, Aspen Mountains) met voor iedere wintersporter wel wat wils. Snowmass is bijvoorbeeld heel interessant voor snowboarders.

Gerelateerde berichten

admin