Wintersportvakanties — 30 juni 2008
Rustig skiën in het hoogseizoen

Het lijkt ongelooflijk, maar er zijn in Europa nog genoeg plaatsjes waar je zelfs in het hoogseizoen niet van je ski’s gereden wordt door medeskiërs. Een greep uit de mogelijkheden.

Italië

Sexten

De Dolomieten zijn misschien niet de hoogste bergen ter wereld, maar ze zijn ronduit prachtig met hun pieken die van besneeuwde weiden hemelwaarts reiken. Ter hoogte van het dorp is het best warm. Het eten is een lekkere mix van de Italiaanse en de Oostenrijkse keuken. Je kunt er onder begeleiding van een gids naar Sasso Vecchio skiën en genieten van het amfitheater van bergpieken.
Website: sexten.it

Macugnaga

Twee uur ten westen van Milaan ligt Macugnaga, dat bestaat uit de twee kleine dorpjes Staffa en Pecetto. Ze liggen aan de voet van de 4000 meter hoge Monte Rosa, die de belangrijkste Zwitsers skigebieden scheidt van de minder bekende Italiaanse pareltjes. Je kunt er zowel op de bescheiden pistes skiën als daarbuiten, maar altijd is de achtergrond bijna Himalayaans indrukwekkend. Er zijn geen luxehotels, maar vriendelijke, bescheiden driesterrenhotels en aparthotels.
Website: macugnaga-monterosa.com

Val Senales

Een zeer skizeker gebied in Zuid-Tirol dankzij de lift naar de gletsjer op een hoogte van 3200 meter. Hier vind je ook de hoogst gelegen sauna (op 2800 meter) en buitenjacuzzi in Europa. Mis op de gletsjer ook de gigantische iglo niet die vol staat met muziekinstrumenten die uit ijs gehouwen zijn. Ongelooflijke zonsondergangen en twinkelende sterrenhemels.
Website: schnalstal.com

Zwitserland

Val d’Anniviers

Verscholen tussen enkele van de meest glamoureuze skioorden vind je deze kleine vallei met houten huisjes. De bergen zijn er even mooi en het lijkt er wel elke dag Kerstmis. Deze vallei heeft een stevige reputatie op het gebied van off-piste skiën.
Website: sierreanniviers.ch

Adelboden

Adelboden is gelegen in het noordwesten van het prachtige Berner Oberland. De meeste gasten zijn Zwitsers, waardoor buitenlanders ook echt een buitenlands gevoel krijgen. Maar een van de belangrijkste redenen om naar hier te komen is skibock, een adembenemende, gilletjes uitlokkende skisport. Op een klein zitje gemonteerd op een afgezaagde ski daal je de helling af.
Website: adelboden.ch

Oostenrijk

Montafon

11 kleine dorpjes die sinds Hemingway er skiede in de jaren ’20, onveranderd lijken te zijn gebleven. De ideale plek om rond te skiën van hut tot hut of met behulp van de skilift. Maar ook naast het skiën is er meer dan genoeg te doen: sledetochten, rodelen, je kiest maar.
Website : gargellen.at

Heiligenblut, Carinthië

Verschillende afdalingen qua moeilijkheidsgraad en een gondel door een bergtunnel. Heiligenblut ligt aan de voet van de Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk, en de Pasterze, de grootste gletsjer van het land.
Website kaernten.at

Prägraten am Großvenediger, OstTirol

Ideaal skigebied voor kinderen en beginners. Gevorderden kunnen een paar kilometer verderop in ‘Matrei in Osttirol’ blauwe en rode pistes skiën. Overnachting is mogelijk bij Ferienhaus Enzian. De enthousiaste eigenaars vertellen je graag over alle mogelijkheden die de omgeving te bieden heeft.
Website ferienhaus-enzian.com

Frankrijk

Vars-Risoul

Gelegen aan de rand van het natuurreservaat Queyras liggen de skiplaatsjes Vars and Risoul die zo goed als sneeuw- en zonzeker zijn. Veel mogelijkheden op en buiten de pistes. Je krijgt hier zowaar een mediterraan gevoel! Ettelijke kilometers aan pistes en voldoende mogelijkheid tot off-piste skiën, iedereen heeft het hier naar z’n zin.
Website : vars-ski.com

Gerelateerde berichten

admin