Wintersportvakanties — 09 juli 2008

Al een leuke vakantie met de kinderen gepland dit jaar? Nee? Misschien is een skivakantie dan wel iets voor jou en je gezin! Sneeuw, beweging, zon en veel plezier samengebundeld in één vakantie. Verder in dit artikel geven we nog enkele weetjes en tips waar je aan dient te denken voor je vertrekt.

Beginners en gevorderden

Heb je nog nooit eerder op de latten gestaan? Let er dan op dat je kunt oefenen op pistes voor beginners want sommige skiverblijven zijn eerder op maat gemaakt voor gevorderde skiërs en snowboarders. Uiteraard worden beginners er niet geweigerd, het zal alleen moeilijker zijn. Meestal hoef je je geen zorgen te maken om een degelijk verblijf te vinden als beginner, want iedereen die skiet moet ooit eens begonnen zijn. En dat houden de beheerders van skipistes en -verblijven in hun achterhoofd.

Waar dien je op te letten?

Als je geen skimateriaal hebt, zoals skilaarzen, -stokken en –latten, is het handig als je het ter plekke kunt huren. Ben je wel al in het bezit van dergelijk materiaal, dan is het interessant om een verblijf dichtbij de pistes te kiezen. Bevindt het hotel zich toch verder van de pistes, dan worden meestal shuttles ingelegd. Dat zijn bussen die op regelmatige tijdstippen van en naar de skipistes rijden. Denk eraan dat je ook een skipas nodig hebt om op de pistes te mogen skiën. Soms zit deze al in de prijs inbegrepen, soms dien je die nog apart te betalen. Lees daarom goed de kleine lettertjes of vraag raad aan je touroperator.

Inclusief of niet?

Wanneer je de vakantie boekt, let je best op wat er al in de prijs inbegrepen is. Kinderen krijgen meestal korting voor de skipas en/of voor het verblijf zelf. Vertrek je zonder enige ski-ervaring? Dan kunnen skilessen van pas komen, toch zeker voor kinderen. Skiverblijven verwelkomen graag nieuwe skiërs en daarom bieden ze regelmatig een pakket aan waarin verblijf, skilessen en skipas inclusief de prijs zijn. Zulke lessen geven je de kans om op eigen tempo kennis te maken met de sport en de pistes. Lessen worden tweemaal daags of iedere dag enkele uurtjes gegeven.

Kinderen

Kinderen hebben de kneepjes van het skiën redelijk snel onder de knie. Ze hebben dan ook minder angst dan een volwassene om tegen de vlakte gaan. Ook de pistes zijn in bepaalde skioorden op kindermaat gemaakt. Ze zijn bijvoorbeeld enkel toegankelijk voor kinderen tot een bepaalde leeftijd, de helling is minder steil en de liften zijn makkelijker te gebruiken. Zijn je kinderen te jong om iedere dag op de pistes te staan maar wil jij dat wel doen? Voorzie dan een skiverblijf met kinderopvang. Verschillende hotels bieden de mogelijkheid om kinderen overdag op te vangen. Uiteraard is het van belang dat je dit op voorhand reserveert.

Wacht niet tot het laatste moment…

Een skivakantie met familie en kinderen kan heel leuk en ontspannend zijn. Zolang je ervoor zorgt dat alles op voorhand geregeld en vastgelegd is. Weet je niet goed waar je moet beginnen te zoeken, aarzel dan niet om contact op te nemen met je touroperator. Zij zullen je graag verder helpen.

Gerelateerde berichten

admin