Wintersportvakanties — 09 juli 2008

Er op uit trekken is altijd leuk. Andere omgeving, nieuwe mensen, weg uit de dagdagelijkse beslommeringen. Alleen is er één puntje wat je meestal zo lang mogelijk probeert uit te stellen: het pakken van de koffers. Vaak weet je niet goed wat mee te nemen en wat thuis kan blijven, zeker als het om een skivakantie gaat. Maar met onderstaande tips worden die zorgen vast en zeker verleden tijd!

Inpakken zonder iets te vergeten? Niet onmogelijk!

Misschien de eenvoudigste methode om je kleding te pakken en niets te vergeten is om het in de volgorde waarin je het aan zult doen in de koffer te leggen. Hiermee bedoelen we: leg eerst je (lange) ondergoed bij elkaar, daarna een truitje met eventueel een rolkraag of een sweater in fleecestof en dan pas je skibroek en –jas. Als je zeven dagen gaat skiën, heb je aan 5 truitjes zeker genoeg.

Maar natuurlijk is dit niet voldoende. Accessoires zijn ook van belang. Vergeet dus zeker je handschoenen, zonnebril en zonnebrandolie niet. Ook skisokken, een sjaal en muts kunnen zeker van pas komen. Ten slotte, als je zelf skimateriaal hebt, zoals skistokken, -latten en –laarzen, kun je die uiteraard meenemen. Het zal alleszins goedkoper zijn dan materiaal te huren. Heb je schrik dat je latten of laarzen stuk gaan tijdens de vlucht? Schaf je dan een speciale skitas aan waar je het materiaal in kunt opbergen zodat het niet beschadigd wordt.

Naast je skiuitrusting en –materiaal, zul je waarschijnlijk ook gewone kleren nodig hebben om op restaurant te gaan of om eenvoudigweg de buurt te verkennen. Wat en hoeveel kleding je wil meenemen, hangt ervan af hoe vaak je uitstappen zult maken. Uiteraard is het altijd handig en aangeraden om warme kleren en gemakkelijke schoenen in je koffer te steken.

De paperassen

Wat soms nog al eens over het hoofd gezien wordt, zijn de nodige papieren. Als je reist met het vliegtuig mag je zeker je vliegtuigtickets niet thuis laten liggen. Je paspoort of identiteitskaart dien je ook altijd op zak te hebben, zeker in het buitenland. Heb je een hotel geboekt? Denk dan aan de reservatiebevestiging of de hoteltickets.

Als je op voorhand, van je reisbureau of dergelijke, al je skipas gekregen hebt, vergeet die dan zeker niet. Ook alle bonnen, papieren of boekjes waar zaken voor je reis op bevestigd staan, neem je best allemaal mee. Beter twee papiertjes te veel op zak hebben dan er één te weinig.

Suggesties

Schaf je een klein notitieboekje aan. Telkens als je aan iets denkt dat je nodig kunt hebben op vakantie (medicatie, schoonheidsproducten, zaken voor de kinderen, …) kun je het meteen neerpennen.
Ook al ga je op skivakantie, zaken die je normaal meeneemt als je op zomervakantie gaan, heb je nu ook nodig. Vergeet bijvoorbeeld geen medicatie, shampoo en dergelijke.
Plaats tekort? Duw sokken en handschoenen in je skilaarzen.
Breng zo nodig de vliegtuigmaatschappij op de hoogte indien je zelf je skimateriaal meebrengt. Sommige maatschappijen voorzien dan meer plaats in de bagageruimte.

Gerelateerde berichten

admin