Wintersportvakanties — 01 augustus 2008

Wat doe je als je je skivakantie gepland hebt? Dan is het tijd om te plannen wat je in gaat pakken. Inpakken voor een skivakantie kan erg moeilijk zijn, zeker als je kijkt naar de grote hoeveelheid skimateriaal die je moet meeslepen. Een jas, handschoenen, muts of helm, skibril, skibroek, truien (basislaag en isolerende laag)

Pak je skikleding in

Om ervoor te zorgen dat je niets vergeet, kun je skikledij best inpakken in de volgorde dat je de spullen normaal gezien aandoet. Neem eventueel lang ondergoed mee, pak daarna je sweater en je fleecevest in en dan je skijasje en -broek. Hoeveel je moet inpakken, hangt af van de lengte van je vakantie.

Pak je skiaccessoires in

Pak eerst je skisokken in (neem zeker meerdere paren mee!) en je helm of muts. Leg daarbij je handschoenen, een sjaal en je skibril. Vergeet de kleinere dingen niet, zoals handwarmers of zonnecrème.

Pak de kleding in die je zult dragen wanneer je niet aan het skiën bent

Wat voor kleding je meeneemt, hangt natuurlijk af van je eigen voorkeuren en van waarheen je plant te gaan. Warme kledij meepakken is altijd een goed idee. Vergeet geen goed paar sneeuwlaarzen mee te nemen. Misschien ga je wel veel wandelen, en dan wil je natuurlijk dat je voeten het lekker warm hebben.

Pak vervolgens je skimateriaal in

Ga je je eigen materiaal gebruiken of ga je het huren? Als je eigen skischoenen hebt, is het een aanrader deze mee te nemen. Ga je met de auto, leg alles dan daarin. Ga je met het vliegtuig of de bus, dan is een skizak een goed idee.
Als je toch gaat huren, neem dan contact op met je skiresort en zorg ervoor dat alles op voorhand duidelijk is.

Pak ten slotte je papieren in

Als je op voorhand je skipassen, lessen en de huur van het materiaal geregeld hebt, zorg er dan voor dat je de nodige papieren bij je hebt. Zorg ervoor dat je je vliegtickets en hotelreservaties hebt voordat je vertrekt.

Tips

– Probeer alles georganiseerd te houden wanneer je inpakt. Een lijstje opstellen is geen slecht idee.
– Dit is een skivakantie, maar vergeet de alledaagse voorwerpen niet die je ook voor een gewone vakantie inpakt.
– Denk eraan dat je waardevolle dingen als geld, medicijnen en juwelen altijd bij je moet dragen.
– Heb je plaats tekort? Misschien geraak je een paar kleinere items, zoals sokken of een muts, wel kwijt in je ski’s. Zo creëer je weer iets meer plaats in je koffer.

Gerelateerde berichten

admin