Wintersportvakanties — 04 augustus 2008

Deze tips zullen je helpen als je op wintersportvakantie wilt, maar niet zeker bent van welk skigebied bij jouw ervaring past.

Op welk niveau je ook staat, het blijft belangrijk op voorhand de statistieken van het skigebied waar je naartoe wil te checken. Alle skigebieden moeten informatie geven over de huidige weersomstandigheden, de sneeuwlaag, het aantal pistes voor beginners, gevorderden en experts en de lessen die je er kunt volgen.

Beginners

Wanneer je net begint met skiën, hoef je niet af te zakken naar een topskigebied met prachtige pistes voor gevorderden. Het is belangrijker dat je je eerst op je gemak voelt op de ski’s. je zult dus beter af zijn op een kleinere berg met veel pistes voor beginners.

Kleinere skigebieden zijn vaak minder druk dan de grote, waardoor je dag op de latten vlotter zal verlopen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van een parkeerplaats of het nemen van een shuttlebus naar de pistes. Je moet minder lang wachten voor de skiliften en minder lang in de rij staan voor de lunch.

Kijk uit naar een skiresort met een gebied speciaal voor nieuwe skiërs. De top van de hellingen moet makkelijk bereikbaar zijn. Je zult je zeker veiliger voelen op een piste die niet vol is met experts die de berg afrazen.
Bij sommige skigebieden kun je de combinatie skipas-lessen verkrijgen tegen een sterk verlaagde prijs. Zoek via het internet naar de beste deals!

Experts

Als je een expert bent, weet je dat een dag doorbrengen in een skigebied zonder ‘zwarte pistes’ erg saai kan zijn. Let daar dus zeker op bij het zoeken van een skigebied.

Families

Van plan om met het hele gezin op skivakantie te gaan? Kies dan zeker een skigebied uit dat zich richt op families en kinderen. Niet alle skigebieden zijn geschikt voor jonge kinderen.

Gerelateerde berichten

admin