Wintersportvakanties — 04 augustus 2008

Als je nog nooit bent gaan skiën of een beginnende skiër bent, weet je misschien niet waar je moet gaan skiën, wat je moet dragen of waar je moet beginnen. Deze tips kunnen je daarbij helpen.

Kies een skigebied met pistes voor beginners

Als je voor de eerste keer gaat skiën, heb je echt geen nood aan ‘zwarte pistes’ voor gevorderde skiërs. Een klein skigebied zal vaak al volstaan. Maar zolang je skigebied voldoende pistes voor beginners heeft, zul je een aangename skivakantie beleven.

Koop niet meteen nieuwe kleren

Ga je voor de eerste keer skiën, dan is het zeker niet nodig dure, fancy skikledij aan te schaffen. Als je al een roltrui, een sweater of een fleece meeneemt, zit je zeker goed. Een paar handschoenen is natuurlijk ook onontbeerlijk. Als het skiën je echt bevalt, kun je nog altijd voor het topmateriaal gaan.

Huur ski’s en schoenen

Je eerste ski-ervaring zal veel beter zijn als je ski’s en schoenen huurt in plaats van een oud paar van een vriend te lenen. Zelfs als je zelf nog een oud paar ski’s en schoenen hebt liggen, is het nog altijd veiliger op moderne ski’s de pistes af te glijden. Ook zul je er sneller vooruitgang mee boeken.

Neem lessen

Zelfs als je vrienden al kunnen skiën en het jou gerust willen leren, is het nodig in skilessen te investeren. Je zult van start gaan met een goede basis en het skiën in no time onder de knie hebben.

Zorg voor hydratatie en eet een snack

Omdat je tijdens het skiën nieuwe spieren gebruikt, zul je makkelijk vermoeid geraken. Even stoppen om te drinken of een tussendoortje te eten kan zeker geen kwaad!

Ski veilig

Wees altijd voorzichtig als je skiet. Probeer tijdens de les naar je skileraar te luisteren, later kun je zelf nog oefenen wat je geleerd hebt. Maar push jezelf niet te hard. Blijf altijd op terrein waarvan je zeker bent dat je het aankunt.

Gerelateerde berichten

admin