Wintersportvakanties — 30 november 2009

Wie voor de eerste keer op wintersportvakantie gaat, twijfelt misschien tussen skiën of snowboarden. Of misschien ben je al een aantal jaar gaan skiën en wil je ook het snowboarden wel eens uitproberen? Maar wat is precies het verschil tussen de twee?

Voor- en nadelen skiën en snowboarden

– Snowboarders moeten altijd even gaan zitten als ze willen uitrusten. In tegenstelling tot skiërs hebben ze namelijk geen stokken om op te rusten.
– Snowboarden is minder belastend voor de knieën. Knieblessures zullen vaker voorkomen bij skiërs. Snowboarden is daarentegen veel meer belastend voor de enkels.
– Als je aan het snowboarden bent, zul je vlakke stukken vervloeken. Je zult namelijk geen skistokken hebben om je uit de nood te helpen.
– Als je snowboardt, zul je een voorliefde hebben voor dikke, zachte sneeuw, terwijl ski’s het beter doen op harde sneeuw en ijs.

Adrenaline

Het zal je misschien verbazen, maar op de skilatten zal je altijd sneller zijn dan op een snowboard. Maar als je ook graag trucs zou doen, dan is snowboarden meer iets voor jou.

Van skiën naar snowboarden?

Als je al een aantal jaren ervaring hebt op de skilatten, zul je het waarschijnlijk gemakkelijker vinden om te leren skiën. Toch kan je ook als ervaren skiër die wilt leren snowboarden best een paar lessen nemen om de basismanoeuvres te leren kennen.

Gerelateerde berichten

admin