Frankrijk — 12 augustus 2011
Op wintersport in Frankrijk

Frankrijk is een van de populairste wintersportbestemmingen. In het zuidoosten van het land liggen verschillende prachtige skigebieden. Deze zijn erg hoog gelegen, waardoor sneeuwzekerheid er verzekerd is. Zowel beginners als gevorderden zullen de tijd van hun leven beleven op de Franse skipistes.

Frankrijk heeft de grootste skigebieden ter wereld. In deze enorme gebieden vind je verschillende skipistes, waardoor je tijdens je skivakantie steeds de kans hebt verschillende pistes af te dalen. Of je nu graag snowboardt of skiet, een wintersportvakantie in Frankrijk zal je meer dan genoeg mogelijkheden bieden. Maar ook langlaufers kunnen er hun hartje ophalen.

Er zijn zoveel Franse skigebieden, dat het vaak moeilijk is te kiezen waar je precies naartoe wilt. De skigebieden in Frankrijk liggen hoog, waardoor de sneeuwzekerheid er erg groot is. Van december tot april kan je er eigenlijk zeker zijn van sneeuw. De populairste skigebieden van Frankrijk vind je in de Noordelijke en de Zuidelijke Alpen en de Pyreneeën.

Bekende skigebieden in Frankrijk zij Alpe d’Huez, Chamonix, Les Deux Alpes, Val Thorens, Avoriaz, Risoul en La Plagne. De skidorpen liggen dikwijls vlakbij de pistes, waardoor je ’s morgens meteen op de latten of het snowboard kan stappen. En ’s avonds, dan is het natuurlijk tijd voor après-ski!

Gerelateerde berichten

Leen