Wintersportvakanties — 19 augustus 2011
Skipistes van Paradiski

Paradiski staat in de top 3 van grootste skigebieden ter wereld. Het skigebied is ontstaan uit een samensmelting van drie skioorden: La Plagne, Peisey-Vallandry en Les Arcs. Samen tellen die maar liefst 425 kilometer aan skipistes. Skiërs van elk niveau zullen hier zeker een skipiste tegenkomen die voldoende uitdagend is.

Paradiski bestaat uit de skigebieden Les Arcs en La Plagne die sinds 2003 met elkaar verbonden zijn. In het midden daarvan ligt het skigebied Peisey-Vallandry. Samen hebben ze maar liefst 425 kilometer aan skipistes in de aanbieding.

Paradiski heeft 3 gletsjers en 2 pieken die boven de 3000 meter uitkomen: de Dôme Bellecôte en de Aiguille Rouge. Veel skipistes in Paradiski hebben dus een hoge spektakelwaarde. Veel pistes lopen door het bos, waardoor je als wintersporter ook optimaal kan genieten van je omgeving.

De skipistes in Paradiski zijn met elkaar verbonden door een modern liftensysteem. Er zijn blauwe, rode en zwarte pistes,  dus ieder niveau van skiër en snowboarder kan er terecht.

Gerelateerde berichten

Leen