Alpe d'Huez — 22 augustus 2011
Op wintersport in Alpe d’Huez

Alpe d’Huez staat niet alleen bekend als aankomstpunt van een touretappe, maar ook als populair skioord in Frankrijk. Alpe d’Huez ligt op een hoogte tussen 1860 en 3330 meter en kent een bruisend après ski-uitgaansleven. In totaal vind je er 249 kilometer aan skipistes en 84 skiliften. Je zal er dus niet snel op uitgekeken raken!

De skiliften zijn er gemakkelijk bereikbaar vanuit elk punt in het dorp, waardoor je nooit lang zal moeten wandelen voor je op de latten kan staan. Het skigebied heeft bijna 250 kilometer aan skipistes, en biedt daarnaast nog heel wat mogelijkheden tot off piste-skiën. Ook snowboarders zullen zich er kunnen uitleven in de geweldigde snowparks. Het hoogste punt van het skigebied is de Pit Blanc met zijn pittige afdalingen. Je vindt er onder meer de langste skipiste ter wereld: de Sarennepiste is maar liefst 16 kilometer lang.

Het skigebied bevat zowel blauwe als rode en zwarte pistes. Op welk niveau je ski- of snowboardkunsten zich ook bevinden, in Alpe d’Huez kan je zeker terecht.

Het skigebied zorgt voor een verbinding met de dorpjes Huez, Auris, Oz, Villard-Reculas en Vaujany. Alpe d’Huez kent een uitbundig uitgaansleven en is befaamd om zijn vele après-skimogelijkheden. Er zijn tal van restaurants, bars en discotheken die tot in de vroege uurtjes openblijven.

Gerelateerde berichten

Leen