Vliegvakanties — 27 juni 2022
Hierop moet je letten als je op rondreis gaat naar Thailand

Ga je binnenkort op rondreis naar Thailand of overweeg je een rondreis te boeken? Dan zijn er een aantal dingen waarop je moet letten. In dit artikel lees je hier meer over.

Reisadvies

Niet alle delen in Thailand zijn veilig om naartoe te reizen. Bijvoorbeeld de provincies Pattani, Narathiwat en Yala hebben een rood reisadvies. Dit houdt in dat je er niet heen mag reizen, omdat het gevaarlijk is. Je kunt er eigenlijk wel heen reizen, maar dan is het je eigen verantwoordelijkheid als er problemen ontstaan. Daarnaast hebben de provincie Songkhlia en de officiële grensovergangen naar Myanmar bij Mae Sai en Mae Sot in Noord-West Thailand een oranje reisadvies. Dat betekent dat het wordt afgeraden om hierheen te reizen, omdat het onveilig is. Thailand heeft geen groene kleuradvies, maar wel geel. Naar deze delen kan je reizen. Het grootste gedeelte van Thailand heeft het gele kleuradvies, waardoor er nog volop mogelijkheden zijn qua reizen.

Vaccinaties

Je bent niet verplicht om een corona vaccinatie te hebben als je naar Thailand gaat. Wel zijn de maatregelen om in te reizen soepeler als je volledig gevaccineerd bent. Daarnaast worden sommige reisvaccinaties geadviseerd, namelijk hepatitis A en DTP. Het verschilt per persoon welke reisvaccinaties nog meer nodig zijn, zoals hepatitis B, Japanse encefalitis, BMR, gele koorts en rabiës. Laat je hiervoor adviseren bij de GGD.

Keuze qua aanbieder

Zorg dat je een betrouwbare aanbieder kiest. Er zijn steeds meer aanbieders van vakanties, waardoor het soms lastig is een goede te kiezen. Je kunt op internet beoordelingen vinden van de vakantieaanbieders. Zo krijg je een beter beeld van de betrouwbaarheid van de aanbieder. Een rondreis Thailand met Sawadee is bijvoorbeeld een goede keuze. Sawadee scoort 4,5 sterren op basis van 5 sterren van Trustpolit. Dit is op basis van 842 reviews. Bij deze aanbieder heb je keuze uit 13 soorten rondreizen naar Thailand. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een groepsrondreis, familiereis of 22-35ers reis. Je kunt makkelijk filteren op jouw wensen en zo jouw ideale rondreis boeken. Alles is voor je geregeld, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over je vakantie. 

Eten en drinken

In Thailand is het kraanwater helaas niet schoon genoeg, waardoor je geen water uit de kraan mag drinken. Zorg daarom dat je voldoende flessen water koopt. Ook ijs(blokjes) kan je beter niet nemen. Je weet namelijk nooit zeker of deze wel of niet zijn gemaakt van kraanwater. Daarnaast is het belangrijk om op te letten op het eten. Veel Thaise gerechten zijn namelijk erg pittig. Kan je hier niet tegen? Vraag dan of ze het niet pittig maken. Is het toch erg heet? Drink dan nooit water. Dit versterkt namelijk het hete gevoel in je mond. Ben je hier gevoelig voor? Neem hiervoor dan medicijnen mee. 

Zorg dat je op tijd je voorbereidingen treft. Zo kan je met een gerust hart op reis gaan en voorkom je vakantiestress.

Gerelateerde berichten

admin