Vliegvakanties — 30 juni 2008

Stel je voor dat het voldoende zou zijn naar één website te surfen om het allergoedkoopste vliegticket te boeken. Zolang dit toekomstmuziek is, zullen we voorlopig een aantal websites moeten napluizen en vergelijken. Zes tips om je opzoekwerk te vergemakkelijken.

1. Begin op tijd te plannen. Hoe vroeger je begint, hoe meer kans je hebt om een goedkope vlucht te vinden.
2. Wees geduldig, maar wacht ook weer niet te lang. Als je na een tijdje surfen een goedkope vlucht vindt, boek die dan!
3. Boek rechtstreeks bij de vliegmaatschappijen indien mogelijk. De meeste maatschappijen bieden de gunstigste prijzen aan op hun eigen site. Ze rekenen geen boekingstoeslag aan en soms krijg je betere service als er iets misgaat.
4. Wees flexibel: als je op meerdere data kunt vertrekken of terugreizen, heb je meer kans op goedkope tickets.
5. Als de prijzen dalen nadat je je ticket al gekocht hebt, vraag dan eens na bij de maatschappij of jij alsnog een prijsreductie kunt krijgen.
6. Bekijk de vertrektijden eens vanuit een totaalperspectief. Wanneer vertrekt je vlucht en beïnvloedt dat vertrekuur het kostenplaatje? Hoeveel kost het om op de luchthaven te geraken? Boek geen vlucht voor 6 uur ’s morgens als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer om op de luchthaven te geraken. Boek ook geen vlucht in het midden van een werkdag als een werkende vriend je naar de luchthaven moet voeren.

Gerelateerde berichten

admin