Vliegvakanties — 03 juli 2008

Aan boord stappen van een vliegtuig kan vandaag de dag een erg vervelende ervaring zijn. Vliegangst, lange wachtrijen op de luchthaven en verveling zullen ons humeur er niet op verbeteren.
Natuurlijk kan je niet alle aspecten van het vliegen controleren, maar je kunt wel enkele kleine dingen doen om ervoor te zorgen dat je vliegreis zo rustig en aangenaam mogelijk verloopt.

Reserveer je zitplaats op voorhand

Een van de beste dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt, is genoeg op voorhand boeken. De kans dat je dan het zitje wilt reserveren dat je echt wilt, is erg groot. Kies voor een zitplaats aan het gangpad, zodat je de andere passagiers niet hoeft te storen als je naar het toilet moet. Als je graag een dutje doet tijdens je vlucht, boek dan een zitje aan het venster.

Zorg voor je eigen entertainment

Op het vliegtuig worden je hoogst waarschijnlijk ook wel entertainmentmogelijkheden aangeboden, maar saaie radiostations of een film die je al eens gezien hebt, zullen de tijd niet voorbij laten vliegen. Zorg dus voor je eigen entertainment. Zowel op audio- als op videogebied heb je tegenwoordig tientallen mogelijkheden. Een mp3-spelertje, draagbare dvd-speler, of draagbare spelconsole (PSP, Nintendo DS, Gameboy) kunnen je uren zoet houden. Zijn muziek, films en games niet echt je ding? Waarom dan niet eens beginnen in dat 600 pagina’s tellende boek dat je thuis hebt liggen?

Kleed je losjes

Je zult nooit comfortabel zitten in zo’n kleine ruimte als je niet naar behoren gekleed bent. Draag losse kledij als een jogging- of trainingsbroek of een comfortabele jeans en een T-shirt onder een hemd met knopen of een jasje met rits. Wat je ook aantrekt, denk eraan dat laagjes belangrijk zijn. Zo kan je makkelijk iets uittrekken als je het te warm hebt. Neem ook warme sokken mee in je handbagage, zeker als je sandalen draagt. Als je op weg bent naar een zakenbijeenkomst en een kostuum moet dragen, kies dan voor je meest comfortabele.

Maximaliseer je comfort

Een paar extraatjes kunnen ervoor zorgen dat je vliegreis veel aangenamer wordt. Oordopjes en kauwgom kunnen de luchtdruk op grote hoogte helpen regelen, vooral tijdens het opstijgen en het landen. Wil je een dutje doen aan boord, neem dan zeker een kussentje mee voor wat meer ondersteuning. Neem in je handbagage ook een beetje moisturizer mee om je huid te beschermen tegen uitdrogingsverschijnselen op grote hoogte. Sta af en toe ook eens op om te stretchen onderweg.

Volg de juiste etiquette

Een beetje etiquette kan ook op het vliegtuig geen kwaad. Zo kun je best de armleuning aan je rechterkant gebruiken, tenzij er niemand links van je zit natuurlijk. Zet ook je muziek niet te hard, zelfs uit de oortjes van je mp3-speler kan nog behoorlijk wat lawaai komen.

Wees hoffelijk tegen de stewards en stewardessen. Als je extra service wilt, moet je op goede voet met hen staan. Wees duidelijk en kordaat tegen je iets te spraakzame buurman als je wat rust nodig hebt. Maar ga ook de mogelijkheid tot een interessante conversatie niet uit de weg. Zo gaat de tijd weer wat sneller voorbij. Je weet maar nooit wie je zult tegenkomen!

Blijf positief

Eens het vliegtuig vertrekt, is het cruciaal dat je een positieve houding aanneemt. Denk niet aan die rekeningen die je nog moet betalen of de stapels werk die thuis op je liggen te wachten. Besteed ook geen aandacht aan de vreemde geluiden die het vliegtuig maakt. Je zult je alleen maar opwinden voor niets!

Gerelateerde berichten

admin