Vliegvakanties — 30 juli 2008

Dat je geen messen en andere gevaarlijke spullen mag meenemen in je handbagage, weet iedereen ondertussen wel. Maar wist je ook dat inchecken onder een andere naam ervoor kan zorgen dat je niet op het vliegtuig mag? Lees verder en ontdek nog meer do’s en don’ts voor je op het vliegtuig stapt.

Papierwerk

Voor je definitief je vliegtickets boekt zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Allereerst is het van belang dat je de tickets onder je echte naam boekt. Dat wil zeggen, je volledige naam die op je paspoort staat zonder afkortingen of bijnamen. Als ze je tegenhouden en naar je identiteitskaart en tickets vragen moet je immers kunnen bewijzen dat het wel degelijk jouw tickets zijn. Kijk ineens ook je paspoort en visum na. In sommige landen is dat laatste document immers een vereiste. Let ook op de vervaldatum van dergelijke papieren.

Je vlucht boeken

Zijn al je documenten in orde? Dan ben je klaar om je vlucht te boeken. Waar dien je nu op te letten? Kijk zeker na of het een rechtstreekse vlucht of eentje met een tussenstop is. Wanneer je een tussenlanding moet maken is de kans op vertragingen in de andere luchthaven mogelijk. Terwijl je dat eenvoudig kunt vermijden als je rechtstreeks naar je bestemming vliegt. Als je speciale plaatsen nodig hebt in het vliegtuig omwille van een ziekte of dergelijke, vermeld dat dan als je de vlucht boekt. Wacht niet met het te zeggen tot je op de luchthaven bent, want dan zijn de meeste plaatsen al snel volzet.

Koffers en handbagage

Wees je ervan bewust welke zaken je meeneemt in je handbagage en waar je ze steekt. Zoals al geweten mogen er geen scherpe dingen in je handbagage (een nagelknipper, schaartje, vijl, mes enzovoort). Probeer het ook niet te verstoppen want dan is de kans groot dat je heel je bagage moet laten doorzoeken. Vind je het moeilijk om je koffers na de landing meteen terug te vinden op de rolband? Schaf je dan een opvallende kleur koffer aan, rood of geel bijvoorbeeld.

Luchthaven

Het is best dat je minstens twee uur op voorhand in de luchthaven bent. Je bent beter wat te vroeg en in orde met alle papieren dan dat alles op het laatste nippertje moet gebeuren. Reis je met kleine kinderen? Vraag dan even rond op de luchthaven want vaak wordt er een speelhoek en dergelijk voor hen voorzien. In de tax free shops kun je regelmatig leuke spullen voor minder geld kopen. Let wel goed op dat je de toegestane hoeveelheid niet overschrijdt. Vraag desnoods raad aan het luchthavenpersoneel.

In het vliegtuig

Als je een autozitje hebt voor kinderen is het een goed idee dat mee te brengen. Het is niet alleen veiliger maar het kan je kind ook kalmeren omdat het hoger zit en alles beter kan zien. Wees attent en houd de andere passagiers niet op door in de doorgang te blijven staan op zoek naar iets in je bagage. Beter is om je plaats te zoeken, te gaan zitten en dan rustig te zoeken naar hetgeen je nodig hebt. Plaats ook geen bagage in de doorgang. Het is niet alleen storend maar ook niet toegestaan in verband met de veiligheid.

Gerelateerde berichten

admin