Vliegvakanties — 18 augustus 2008

Stel, je bent toe aan vakantie… je gaat op zoek naar een leuke plaats, een leuk hotelletje, een goedkope vlucht. Dat laatste zou je nog wel eens zuur kunnen opbreken: je struint verschillende websites af maar eigenlijk zie je op den duur door de bomen het bos niet meer… Wat nu?

Tip 1: koop je tickets vroeg of laat

Jawel, je hoort het goed: of je koopt je tickets maanden op voorhand of je gaat op goed geluk naar het vliegveld en je bemachtigt nog snel een ticket.

Beiden hebben zo hun voordelen: als je vroeg boekt zijn de prijzen zeer laag (toch zeker in vergelijking met het hoogseizoen). Wanneer moet je dan boeken? Wel, het is geen slecht idee om zo vroeg mogelijk al te boeken. Kom je net terug van een reis, ga dan gelijk je nieuwe reis boeken. Dat idee dus. Hier geldt: hoe vroeger, hoe goedkoper!

De andere optie: je pakt een koffer met een dikke trui, een warme jas, je bikini en je zonnecrème. Jij gaat je kans wagen met een last minute. Hoe werkt een last minute eigenlijk? Vaak zeggen reizigers hun vlucht op het laatste moment af of zijn ze zelf te laat. Er is dan een lege plaats in het vliegtuig en dat hebben de luchtvaartmaatschappijen niet graag. Daarom kan jij voor een spotprijsje meevliegen naar die bestemming. Je moet wel flexibel zijn en kleding voor alle weertypes inpakken.

Tip 2: kijk en vergelijk

Je kan ook alle websites afgaan en de prijzen bijhouden in bijvoorbeeld een Wordbestand. Dat bespaart je veel terugzoekwerk en je ziet in een blik wat nu echt het goedkoopste is. Boek nooit de eerste vlucht die je tegenkomt!

Tip 3: overweeg een andere luchthaven

Als je in de buurt van meerdere luchthavens woont, kan je overwegen om eens van luchthaven te wisselen. In die ene luchthaven 40 kilometer verderop bieden ze misschien goedkopere vluchten aan. Het is altijd de moeite om alle aanbod in jouw streek eens goed uit te pluizen: zo kan je echt veel geld besparen op je vliegtickets en heb je weer wat meer te besteden op reis.

Gerelateerde berichten

admin