Algemeen — 18 augustus 2008

Jij zit heerlijk weg te dromen en te denken aan verlaten stranden, lekkere cocktails, de couleur locale, prachtige natuur en de leukste uitstapjes, tot… dat irritante kind voor de zoveelste keer tijdens de vlucht tegen je rug zit te schoppen. Vervelend? Zeker, en daarbij zat je al niet zo lekker naast die man naast je die kennelijk nog nooit van het woord ‘deodorant’ gehoord heeft … en je moet nog drie uur vliegen. Hoe kan je zo’n helse situatie vermijden?

Welke plaatsen zijn het beste?

De beste plaatsen in een vliegtuig zijn meestal: de stoelen bij de uitgangen en de stoelen bij de gang. Als je graag wit slapen is een plekje bij het raam ideaal en wanneer je nerveus bent, ga best de vleugels zitten (daar is minder turbulentie te voelen).

En welke moet je absoluut proberen te vermijden?

De stoelen bij de WC, de plaatsen in het midden, de stoelen die te dicht bij de televisie zitten (je kan niet slapen je krijgt nekpijn door tv te kijken) en stoelen vlakbij de stewards en stewardessen.

Hoe pak je dit aan?

Dus, jij wilt graag een fijne plek om te zitten in het vliegtuig. Dat is al een begin. Wat je nu het beste kan doen, is jezelf lid maken van een ‘frequent flyer program’. Luchtvaartmaatschappijen willen hun regelmatige klanten behouden en zullen hen goede plaatsen geven.

Koop je tickets vroeg. Het aantal plaatsen dat vooraf toebedeeld kan worden slinkt als de vertrekdatum dichterbij komt. Als dit je niet gelukt is, check dan eens of je online kunt inchecken en doe dat vervolgens zo snel mogelijk.

Wat je ook nog kan doen, is betalen voor extra beenruimte. Oké, het zal je niet van dat irritante kind achter je verlossen, maar het is toch iets. Het doet deugd om je benen wat meer te kunnen strekken, zeker als je tot de langere medemensen behoort. Helaas is dit nog maar bij enkele maatschappijen mogelijk.
Bij veel maatschappijen kun je zelf je zitplaats kiezen als je boekt. Maak daar gebruik van.

Als je vroeg naar de luchthaven gaat, vroeg incheckt en nog eens erg beleefd en vriendelijk bent tegen het luchthavenpersoneel, maak je ook kans op een betere plaats. Je kan het ook gewoon vragen (zeker als je medische toestand dit bijvoorbeeld vereist) en wie weet zit je te genieten van de zalige plaats tijdens de vlucht.

Gerelateerde berichten

admin