Algemeen — 31 mei 2011
Een citytrip naar het bruisende Berlijn

Wil je een gevarieerde citytrip maken, dan is Berlijn, de Duitse hoofdstad, zeker een aanrader. Berlijn heeft een bewogen geschiedenis achter de rug, maar juist dat maakt de stad zo boeiend. Maar ook kunst- en cultuurliefhebbers zullen zich in deze groene, multiculturele stad helemaal op hun plaats voelen.

Berlijn is een stad met een eeuwenoude geschiedenis, maar ook met een boeiende recente geschiedenis. Nog niet zo lang geleden werd de stad immers in twee gedeeld door de Berlijnse muur. Als je door Berlijn wandelt, kom je heel wat plekken tegen die herinneren aan de gebeurtenissen die zo hun stempel hebben achtergelaten op deze stad. Maar ook de kastelen, kerken en monumenten uit langer vervlogen tijden zijn meer dan de moeite waard.

Berlijn telt tientallen musea, waarvan er enkele wereldberoemd zijn. Als kunst- en cultuurliefhebber zal je er meer dan genoeg aan je trekken komen. Zo zijn er de Alte en de Neue Nationalgalerie, het Altes en het Neues Museum…

Daarnaast is het levendige  Berlijn ook de place to be om lekker, gezellig en goedkoop te gaan eten en heeft de stad een gigantisch aanbod aan uitgaansgelegenheden en een heleboel leuke shoppinggelegenheden.

Weer in Berlijn

Berlijn kent een gematigd zeeklimaat, wat betekent dat het er nooit extreem warm of extreem koud is. In de zomer wordt het er vaak aangenaam warm, met veel zonneschijn en gemiddelde maxima van zo’n 25°C, hoewel temperaturen van 30°C er heel gewoon zijn. De winters zijn er koud, het kan er dan ook sneeuwen. De temperatuur zakt dan regelmatig onder nul. Regenval behoort in Berlijn het hele jaar door tot de mogelijkheden.

Bezienswaardigheden in Berlijn

Aan boeiende bezienswaardigheden geen gebrek in Berlijn. Beroemde musea, uitgestrekte groene parken, kerken, paleizen, monumenten die ons herinneren aan de recente of oudere geschiedenis, aantrekkelijke wijken, attracties… Je merkt het: in Berlijn zal je niet weten waar je aan moet beginnen in de sfeervolle stad Berlijn.

 

 

Gerelateerde berichten

Leen