Algemeen — 10 augustus 2011
Eten en drinken in Firenze

Firenze ligt niet alleen in het culinair hoog aangeschreven Italië, maar is ook nog eens de hoofdstad van Toscane, een topregio als het op lekker eten en drinken aankomt. De sublieme Italiaanse keuken, bereid met de meest verse ingrediënten en begeleid door een heerlijk wijntje uit de streek, wat kan een mens zich nog meer wensen?

Firenze telt tal van restaurantjes, van goedkopere trattorie tot duurdere restaurants of ristoranti. In elke prijsklasse vind je kwaliteitsvolle eetgelegenheden, dus ook als je budget vrij klein is, kan je hier van een eenvoudige maar overheerlijke keuken proeven. De restaurants liggen in het centrum van Firenze en in de wijken rond het centrum.

Italië, dat is natuurlijk het land van de pasta, de pizza en de gerechten met verse ingrediënten. Om van te watertanden! Wat je ook zeker moet proberen als je in Firenze bent, is een verfrissend ijsje van de gelatería.

Firenze kent ook specialiteiten die eigen zijn aan de stad. Een bekende Florentijnse specialiteit is ‘bistecca alla fiorentina’, een grote biefstuk van een Toscaans runderras.

Toscane is een van de belangrijkste wijnstreken van Italië. En of de wijnen er goed zijn! Ben je een wijndrinker, dan heb je in Toscane geen excuus nodig om de excellente wijnen uit te proberen! Vooral de wijnen uit de Chiantistreek genieten een grote faam.

Gerelateerde berichten

Leen