Algemeen Citytrip New York — 23 augustus 2011
Eten wat je wilt in wereldstad New York

New York ligt natuurlijk in de Verenigde Staten, wat betekent dat de porties die er op restaurant geserveerd worden vaak gigantisch zijn. De stad is een smeltkroes van culturen, en dat zal je zeker ook merken aan de vele restaurants die de wereldkeuken serveren. Waar je ook zin in hebt, de kans is groot dat je het in New York zal vinden. Daarnaast zijn er ook enkele specialiteiten die typisch zijn voor the Big Apple.

Italiaans, Chinees, Mexicaans Grieks Japans, Russisch, Thais, Indisch, Marokkaans, noem eender welke nationaliteit op en de kans is groot dat je niet zo ver moet gaan voor een restaurant die de keuken van daar serveert.

Daarnaast zijn er ook enkele specialiteiten die onlosmakelijk met de stad verbonden zijn. Zo werd de hotdog bijvoorbeeld uitgevonden in New York. Ook de bagel, een rond broodje dat vaak bekelegd wordt met roomkaas, ui en gerookte zalm, is een specialiteit van hier. Een echte New Yorkse snack zijn de pretzels, een zout gebakje.

In New York heb je op vlak van eten en drinken keuze te over. Je kan chique gaan dineren in een restaurant, maar ook het ‘street food’ is er een aanrader. En natuurlijk zou dit de VS niet zijn als je niet op iedere hoek van de straat een hotdogkraam aantreft.

Gerelateerde berichten

Leen