Citytrip Wenen — 24 augustus 2011
Een citytrip naar romantisch Wenen

Wenen staat natuurlijk bekend als de hoofdstad van de klassieke muziek, maar heeft daarnaast nog zoveel meer te bieden. Van magnifieke paleizen over gezellige koffiehuizen tot leuke musea, Wenen heeft voor iedereen wel iets te bieden. Laat je verrassen en ga eens op citytrip naar de romantische Oostenrijkse hoofdstad!

Wenen ademt natuurlijk klassieke muziek uit. Vele grote namen uit de muziekgeschiedenis, waaronder Mozart, Beethoven en Haydn hebben ooit in de stad gewoond en gewerkt. In de stad vind je ontelbaar veel verwijzingen naar dit roemrijke muzikale verleden.

Een van de symbolen van de  Oostenrijkse hoofdstad is zonder twijfel de Hofburg,het imposante paleis dat in het verleden bewoond werd door de beroemde keizerlijke familie Habsburg. Nu zijn er onder andere de befaamde Spaanse Rijschool, de kantoren van de Oostenrijkse president en een aantal boeiende musea in ondergebracht.

Naast de schitterende oude  gebouwen, heeft Wenen nog veel meer in petto. Groene parken waar je uren in kan ronddwalen, gezellige koffiehuizen waar je kan zitten kletsen bij een heerlijke kop koffie met een stuk Sachertorte en een heleboel mogelijkheden voor cultuurfanaten.

Bezienswaardigheden in Wenen

Wenen heeft een grote variëteit aan bezienswaardigheden in de aanbieding. Van magnifieke oude gebouwen als de Hofburg  en de Stephandsdom over  modernere architecturale pareltjes als het Hundertwasserhaus, groene parken als het Stadtpark tot boeiende musea als het Kunsthistorisches Museum of het Museumsquartier, het kan allemaal  in Wenen. Wenen biedt echt een totaalpakket aan bezienswaardigheden!

Weer in Wenen

Wenen kent een gematigd landklimaat met gemiddelde temperaturen die in de winter rond het vriespunt schommelen en in de zomer rond 20°C. Af en toe kunnen de temperaturen wel naar boven of naar beneden schieten. In  de zomer kan het kwik wel eens stijgen tot meer dan 30°C, in de winter  vriest het regelmatig. Sneeuw is in de winter ook niet ongewoon. Regenval is gelijkmatig verspreid over het jaar.

Gerelateerde berichten

Leen