Citytrip Wenen — 24 augustus 2011
Lekker uit eten in Wenen

In Wenen zijn de mogelijkheden om lekker te gaan tafelen en gezellig iets te gaan drinken uitgebreid. De hele stad staat vol met restaurants, snackbars en cafés. Typisch voor Wenen zijn de traditionele koffiehuizen. Je  kan er de internationale keuken uitproberen, maar ook traditionele Weense specialiteiten.

Kenmerkend voor Wenen zijn de vele koffiehuizen die er te vinden zijn. Het aanbod aan koffie  is in deze koffiehuizen vaak uitgebreid en verrassend. Het zijn cafés waar je urenlang kan zitten bijpraten met een dampende kop koffie voor je of gewoon een boekje lezen.

Als je in Wenen bent, moet je gewoon de Sachtertorte eens geprobeerd hebben. Deze chocoladecake is echt een streekspecialiteit. Andere gerechten die met Wenen  verbonden worden, zijn Wiener Schnitzel en Tafelspitz, een gerecht op basis van mals rundvlees.  Ook worsten zijn op iedere straathoek wel verkrijgbaar. Daarnaast kan je er nog allerlei andere soorten ‘streetfood’ verkrijgen.

Naast de Oostenrijkse keuken is natuurlijk ook de wereldkeuken goed vertegenwoordigd. Over het algemeen is op restaurant gaan in Wenen ook erg betaalbaar.

Gerelateerde berichten

Leen