Citytrip Wenen — 24 augustus 2011
Het levendige nachtleven van Wenen

Velen associëren het niet meteen met Wenen, maar toch kent de Oostenrijkse hoofdstad een opwindend nachtleven. Je vindt er heel wat levendige bars, clubs en andere uitgaansgelegenheden. Velen daarvan liggen geconcentreerd in de Joodse wijk.

Wenen kent heel wat jonge, trendy clubs, al zal je er geen grote discotheken vinden. Voor wie het allemaal niet zo trendy hoeft en voor wie graag de gezelligheid opzoekt, zijn de Kaffeehäuser of koffiehuizen een echte aanrader. Of stap eens een van de Heurigen binnen, de traditionele Weense wijnbars.

Natuurlijk is Wenen ook een echte stad voor cultuurliefhebbers. Zeker wie houdt van klassieke muziek zal hier zijn hart kunnen ophalen. Het aanbod aan kwaliteitsvolle opvoeringen is er erg groot. Maar ook jazzfanaten zullen ervaren dat er op dat vlak heel wat te doen is in Wenen.

Gerelateerde berichten

Leen