Algemeen — 24 augustus 2011
Op shoppingtocht in Wenen

Wenen is een erg aantrekkelijke stad om te shoppen, je vindt er voor ieder wel wat wil.  Het winkelleven speelt zich grotendeels af op een aantal straten in het centrum, die alles met elkaar verbinden. Meubel- en antiekzaken zijn de winkels waar Wenen tot ver bekend voor staat. Maar ook wie het eerder gemunt heeft op mode, zal in Wenen zijn slag kunnen slaan.

De grootste en populairste winkelstraat van Wenen is zonder twijfel de Mariahilfer Straße. Maar ook Kärntner Straße, Tuchlauben, Kohlmarkt en Graben staan bekend om hun vele winkelgelegenheden. Je vindt er een uitgebreid aanbod aan kleding-, schoenen en cosmeticazaken.

Ben je een liefhebber van antiek of meubels, dan is Wenen echt wel de place to be. Daarnaast vind je er ook nog steeds een heleboel gespecialiseerde winkels, van munten- over postzegels over kaartenwinkels.

Ook winkelcentra zijn in Wenen goed vertegenwoordigd, net als markten. De populairste markt van Wenen is de Naschmarkt, een kleurrijk en gezellig geheel van groenten-, fruit- en voedselkraampjes.

Gerelateerde berichten

Leen