Algemeen — 01 september 2011
Bodrum, strandbestemming met  lange geschiedenis

Bodrum is een stad aan de Turkse Westkust. De stad heeft een lange en boeiende geschiedenis en is een belangrijk internationaal toeristencentrum. Bodrum, gelegen in een van de mooiste baaien van Turkije, heeft een moderne jachthaven en een pittoresk oud centrum met centraal een middeleeuwse burcht. Tel daarbij de prachtige zandstranden en vele bezienswaardigheden en je kan er niet omheen: Bodrum is een topbestemming!

Bodrum is eeuwenoud. In de oudheid heette deze stad Halicarnassus en bood ze plaats aan een van de zeven oude wereldwonderen: het Mausoleum van Halicarnassus. Ook vandaag kan je nog heel wat archeologische overblijfselen bewonderen in Bodrum.

Het symbool bij uitstek van Bodrum is de Petrusburcht, die in de 15de eeuw werd opgetrokken door kruisvaarders. De schilderachtige nauwe straatjes met witte huisjes in het oude centrum komen uit op gezellige terrassen en leuke bars en uitgaansgelegenheden, waaronder de bekende openluchtdisco. Uitstekende visrestaurants, typische kebabzaakjes en leuke souvenirwinkeltjes, het aanbod is groot. Bodrum is een levendige stad die voor iedere toerist wel wat wils biedt. Het is de uitgaansstad bij uitstek aan de Turkse kusten.

Bodrum is een populaire badplaats. De stad heeft zelf een kiezelstrand, maar in de omgeving vind je de prachtigste zandstranden. Deze zandstranden in combinatie met een helderblauwe zee en een uiterst gunstig klimaat. Zowel zonnekloppers als watersporters zullen hier graag vertoeven.

Gerelateerde berichten

Leen