Citytrip Wenen — 30 juli 2008

Wenen is opgedeeld in 23 districten of Bezirke:

1. Innere Stadt
2. Leopoldstadt
3. Landstrasse
4. Wieden
5. Margareten
6. Mariahilf
7. Neubau
8. Josefstadt
9. Alsergrund
10. Favoriten
11. Simmering
12. Meidling
13. Hietzing
14. Penzing
15. Rudolfsheim-Fünfhaus
16. Ottakring
17. Hernals
18. Währing
19. Döbling
20. Brigittenau
21. Floridsdorf
22. Donaustadt
23. Liesing

Oorspronkelijk bestond Wenen alleen uit de Innere Stadt. Daarzijn later nog districten bijgekomen. De volgende districten zijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken:

Innere Stadt

De Innere Stadt is het echte centrum van Wenen en is ook ineens het meest bruisende en toeristische deel van de stad. In de Innere Stadt kan je je best te voet verplaatsen aangezien de meeste straten alleen toegankelijk zijn voor voetgangers. Blikvangers die zeker een bezoek waard zijn, zijn: het Hofburg, Graben en de kathedraal, de Opera, de Kärtnerstrasse, de universiteit, het Rathaus (het gemeentehuis), de Spaanse rijschool, het Parlement en de vele bijzondere musea.

Leopoldstadt

Als je de Leopoldstadt bezoekt, moet je zeker eens een bezoekje brengen aan het Prater. Het Prater is een groot park en attractiepark. Echt de moeite waard om eens te bezoeken.

Landstrasse

Erg leuk om eens te verblijden met een bezoekje zijn het slot Belvedere (een barok paleizencomplex) en het Wiener Arsenal.

Wieden

Ook het vierde district van Wenen, Wieden, is een erg gezellig stadsdeel. De straatjes zijn pittoresk en ademen een gemoedelijke sfeer uit. Hier moet je zeker eens een bezoekje brengen aan de Wiedner-Hauptstrasse (die ouder is dan het district Wieden zelf), het historische museum en de technische universiteit.

Mariahilf

Het zesde district, Mariahilf, staat bekend om zijn leuke winkelstraten: de Mariahilferstrasse is vooral bekend om de winkels. Ook de Flohmarkt en de Naschmarkt zijn erg leuk om eens te bezoeken.

Neubau

Neubau is het district bij uitstek om te overnachten in Wenen. Het is er niet al te druk en toch heb je alles in de buurt wat je nodig hebt: winkels, restaurants en erg goede verbindingen met het openbare vervoer.

Gerelateerde berichten

admin