Citytrip Wenen — 30 juli 2008

Wenen, onder andere stad van het Europees Kampioenschap voetbal 2008 en hoofdstad van het prachtige vakantieland Oostenrijk, heeft ontzettend veel te bieden voor de moderne reiziger. Wat zijn de beste manieren om er te geraken en er heen te reizen?

De beste manieren om in Wenen te geraken

1. Met het vliegtuig
In Wenen zelf is er een luchthaven: je kan dus erg gemakkelijk een vliegtuig nemen naar de stad. Omdat Wenen een zeer populaire reisbestemming is, gaan zowat alle operators er heen, veel kans dus om met het vliegtuig rechtstreeks naar de stad te vliegen.

2. Met de bus
Ook met de bus kan je gemakkelijk in Wenen geraken. Er zijn erg veel aanbieders die busreizen verzorgen naar de stad van keizerin Sissy. Een groepsreis is normaal gezien ook niet zo duur.

3. Met de auto
Wanneer je met de auto naar Wenen gaat, zal je de stad ook zeer gemakkelijk kunnen bereiken: er zijn ook zo goed als geen controles bij de grens door het Shengenakkoord . De wegen verkeren ook in een erg goede staat.

Een taxi is in de stad van Mozart ook niet zo heel duur (denk daarbij aan de tarieven die ook bij ons gelden) en kan erg handig zijn om je te laten vervoeren van en naar de luchthaven.

4. Met de trein
De trein is zeker een goed reisalternatief. De stations van Wenen zijn belangrijke knooppunten en zijn vlot bereikbaar.

5. Met de boot
Ja, ook met de boot kan je naar Wenen reizen. Het is eens wat anders! Alleen aan te raden als je geen last hebt van zeeziekte. De boot vertrekt vanuit Amsterdam.

Hoe kan je jezelf het beste verplaatsen in Wenen zelf?

In Wenen zelf kan je overal snel terecht, met de auto, te voet, met de fiets,… in Wenen is alles eigenlijk op loopafstand, zeker in de binnenstad.

1. Met de auto
In Wenen kan je erg makkelijk met de auto rijden, er gelden ongeveer dezelfde regels als in andere West-Europese landen en het wegennetwerk is goed onderhouden. Let er wel op dat er ook trams in de stad rijden en dat parkeren er erg duur is.

2. Met de fiets of te voet
Ook als zwakke weggebruiker kan je alles erg goed bereiken, je kan bijvoorbeeld een fiets huren om door de stad te rijden.

3. Met de tram of trein
De tram en de trein zijn ook erg fijne alternatieven om in Wenen zelf te reizen: het openbare vervoer in Wenen is zeer goed geregeld.

Gerelateerde berichten

admin