Citytrip Wenen — 30 juli 2008

Dat Wenen tal van historische gebouwen en andere unieke bezienswaardigheden herbergt, hoeven we je allicht niet te vertellen. Maar wist je ook dat Wenen toeristen een bruisend nachtleven biedt? Hier alvast enkele plaatsen die je aandacht zeker verdienen.

Cafés

De leukste cafés vind je in de Joodse wijk (in het eerste district) in de buurt van Ruprechtskirche, ook bekend als Bermuda Dreieck. Maar ook in de buurt van Spittelberg rond het Amerlinghaus (in het zevende district) en nabij de Naschmarkt (in het vierde district) zal je leuke cafés aantreffen.

Clubs

De beste clubs zijn als toerist niet zo eenvoudig te spotten aangezien ze zich in hun reclame enkel focussen op locals én aangezien ze meestal niet in het centrum van de stad gelegen zijn. Toch zijn ze een bezoekje zeker waard. Je zal er zogenaamde ‘schicki-micki’ (modebewuste) fuifbeesten ontmoeten. Schrik niet van de clubpolitiek. Je zal zien dat knappe en perfect geklede personen vaak niet moeten aanschuiven in de ellenlange rijen om de club binnen te geraken. Over het algemeen blijven clubs tijdens de week open tot 2 ’s morgens en in het weekend tot 4 uur ’s morgens.

Koffiehuizen

Wanneer je denkt aan Wenen, denk je aan koffiehuizen. Voor de prijs van een koffie (meestal rond de 3 euro) kan je urenlang de krant of een boek lezen, werk verrichten of je gewoonweg vergapen aan het hippe volk dat Wenen rijk is. Een klassieker is koffiehuis Café Central. Het bevindt zich in Palais Ferste, Herrengasse 14, en heeft een typisch gotisch plafond. Er is altijd live muziek. Sfeer verzekerd.

Heurigen

Heurigen zijn wijnbars waar je kan genieten van een heerlijk wijntje en vaak ook van leuk vertier. De beste Heurigen vind je in het 10de tot het 23ste district, bijvoorbeeld in Grinzing, Nussdorf, Heiligenstadt, Sievering en Stammersdorf.

Live muziek

De beste bar voor life muziek én de jazzbar bij uitstek is Porgy & Bess. Je kan hem vinden in het 1e district op Riemengasse 11 dichtbij metrostation Stubentor.

Gerelateerde berichten

admin