Citytrip Wenen — 30 juli 2008

Wenen is zo’n typische stad die je eigenlijk altijd wel een bezoekje kan brengen, of het nu zomer, winter, lente of herfst is. Wenen verliest haar charme nooit. Toch is het wel zo fijn om goed voorbereid op vakantie naar Wenen te vertrekken en op de hoogte te zijn van de weersomstandigheden daar. Moet je in de winter een lekker dikke winterjas meenemen of net niet? Kan je in de zomer flaneren in een short of neem je beter een warme broek mee? Rond april, mei en november kan je de grootste drukte in Wenen vermijden. Het is dan wel een goed idee om een tripje Wenen te boeken, maar welke kledij neem je dan mee?

Wenen, een gunstig klimaat

Wenen heeft een gematigd klimaat met redelijk warme en zonnige zomers en koude winters. Er valt gemiddeld jaarlijks minder dan 800 mm. regen. Aangezien er vaak een föhn -een warme, droge wind- is in Wenen, zijn de temperaturen er aangenamer dan elders in het land.

De zomer in Wenen

De zomers in Wenen zijn lekker warm maar niet stikheet, airconditioning heb je dus eigenlijk helemaal niet nodig. De temperaturen liggen rond de 15 en 25° Celsius in de zomermaanden en kunnen soms stijgen tot 30° Celsius. . Voor de zomer kan je dus zeker een leuke zomertenue meenemen, maar vergeet geen trui mee te nemen voor als het weer eens een dagje tegenvalt.

De winter in Wenen

In de winter kan het in Wenen best koud zijn. De temperaturen kunnen makkelijk onder het vriespunt duiken. Het winterklimaat wordt sterk beïnvloed door koude winden uit Rusland en Oost-Europa. Pak dus zeker warme truien in, sjaals, winterjassen, mutsen en handschoenen, je zal ze nodig hebben. Nog een tip: als je toch wat te koud gekleed bent, kan je altijd opwarmen aan een lekker stuk Sachertorte en een lekker warme chocolademelk met slagroom. Je zal het koude weer snel vergeten zijn!

Gerelateerde berichten

admin