Citytrip Wenen — 30 juli 2008

Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, biedt haar toeristen heel wat vertier. Naast het bezichtigen van indrukwekkende paleizen en historische gebouwen, zijn er tal van andere mogelijkheden om Wenen te verkennen. Om je te inspireren, zetten we er alvast enkele op een rij.

Mozart

Een citytrip naar Wenen is niet compleet zonder de muziek van Mozart te hebben gehoord. En dat is, in de thuishaven van Mozart, een niet zo moeilijke opdracht. Er wordt namelijk gezegd dat er altijd -zelfs ’s nachts- ergens in Wenen zijn muziek te beluisteren valt. Houd je oren en ogen dus maar beter open en je hoort zeker ergens in de opera, een museum, een kerk of andere plaats Mozarts muziek weergalmen.

Donau

Een andere ‘must do’ is Wenen is het varen op de Donau. Er zijn tal van maatschappijen die dagtickets aanbieden om deze rivier te verkennen. DDSG, Blue Danube Shipping Co (www.ddsg-blue-danube.at), is er één van.

Heurigen

Heurigen zijn wijnbars die bij de komst van een jaarlijkse nieuwe wijn een dennentak aan de deur hangen. Je kan er bijgevolg genieten van een heerlijk wijntje en vaak ook van leuk vertier.

Tafelspitz

Het proeven van hét Oostenrijks gerecht bij uitstek, Tafelspitz, mag ook niet aan je lijstje ontbreken. Tafelspitz is gekookt mals rundvlees en wordt traditioneel geserveerd met gebakken aardappelen of rösti, groenten, soep, Apfelkren (vers geraspte mierikswortel met appel) en bieslooksaus.

Veiling

Eén van de grootste kunstveilingen van Europa kan je vinden in -inderdaad- Wenen. De bekende veiling, die plaatsvindt in het Dorotheum, veilt kunst en antiek en is een bezoekje zeker waard. Reikt je budget niet al te ver, maar ben je wel geïnteresseerd in kunst en antiek? Dan kan je in de zomer in het weekend ook een bezoekje brengen aan de openluchtmarkt langs de Donau, tussen Schwedenbrücke en Salztorbrücke.

Sachertorte

Bij een bezoek aan Wenen mag een heerlijk stuk Sachertorte niet ontbreken. Deze legendarische taart bestaat uit chocoladecake met een laag abrikozenjam. Wil je zeker zijn van een authentiek stuk? Rep je dan naar Café Demel of het Sacher Hotel Restaurant. Beide etablissementen zijn al sinds 1965 in strijd om de eer van de uitvinding van de befaamde Sachertorte. Misschien een leuk idee om beide zaken te bezoeken en lekker zelf te oordelen wie de eer verdient?

Gerelateerde berichten

admin