Citytrip Rome — 18 februari 2008

Rome, hoofdstad van Italië en een stad met een erg rijke geschiedenis. De stad werd oorspronkelijk gebouwd op zeven heuvels en ligt aan de rivier de Tiber.

Rome is eeuwenlang de belangrijkste stad ter wereld geweest en is nu nog altijd de hoofdzetel van de katholieke kerk. De historische overblijfselen zijn er talrijk.

Wie houdt van kunst en geschiedenis, zal zich geen betere stad kunnen voorstellen dan Rome. De stad is in feite een groot openluchtmuseum. Dat betekent niet dat de stad niet meegaat met haar tijd, want ook het uitgaansleven is er bruisend. Rome is ook een van de belangrijkste winkelsteden van Italië.

Wat is er te zien?

In Rome zul je echt ogen tekort komen. Zelfs in een weekendje Rome ga je nog steeds maar een fractie van de stad gezien hebben. Hier vind je alvast de belangrijkste bezienswaardigheden.

Het Colosseum was in de Romeinse tijd het grootste amfitheater. Er vonden gladiatorengevechten en gevechten tussen mensen en dieren plaats. Het Colosseum werd gebouwd in de eerste eeuw na Christus, maar dat zou je niet zeggen als je het ziet. Het Colosseum is zo goed bewaard gebleven dat het laatst werd opgenomen in de lijst met zeven nieuwe wereldwonderen.

Het Forum Romanum zijn de overblijfselen van het politieke en religieuze centrum van het oude Rome. Het Forum Romanum staat vol met Romeinse tempels, triomfbogen en andere gebouwen, het een al beter bewaard dan het ander.

Nog een topper is Vaticaanstad, het kleinste onafhankelijke land ter wereld en de hoofdzetel van de katholieke kerk. Jaarlijks zakken duizenden gelovigen af naar Vaticaanstad, maar ook als niet-gelovige is het zeker een bezoek waard.

In Vaticaanstad vind je onder meer de Sint-Pieterskerk, de tweede grootste kerk ter wereld. Daarvoor ligt het immense Sint-Pietsersplein. In de Vaticaanse Musea kun een van de belangrijkste kunstcollecties ter wereld bewonderen. Je vindt er ook de Sixtijnse kapel, het meesterwerk van schilder-beeldhouwer Michelangelo.

Andere toeristische toppers in Rome zijn de Engelenburcht, het reusachtige praalgraf voor keizer Hadrianus, de Spaanse trappen, de Capitolijnse musea, het Pantheon en de Trevifontein, de mooiste fontein ter wereld.

Culinair

In Rome kun je overal wel genieten van de Italiaanse specialiteiten. Pizza, pasta, ijs, je zult hier niets tekortkomen! De Italianen eten iets later dan ons, verwacht dus niet dat je om zes uur ’s avonds al overal terecht kunt.

Winkelen

In Rome zul je geen enorme warenhuizen tegenkomen zoals in Londen of Parijs, maar je vindt er wel veel kleinere winkels. De belangrijkste kledingmerken zijn er goed vertegenwoordigd. Wie houdt van Italiaanse designkledij, is hier op de juiste plaats. Buiten de stad ligt Castel Romano, een immens winkelcentrum.

Uitgaan

Rome is een trendy uitgaansstad met tal van discotheken, nachtclubs, cafés en andere. En wie het liever iets rustiger aan doet, kan altijd kiezen voor een van de honderden gezellige terrasjes aan de pleinen van Rome.

Gerelateerde berichten

admin