Citytrip Rome — 24 augustus 2011
Shoppen in wereldstad Rome

Rome is een gezellige winkelstad. Je vindt er weinig warenhuizen en grote winkelcentra, maar des te meer kleine winkels en boetieks. Zegt mode je wel iets, dan ben je in Rome zonder twijfel in de juiste stad. Maar je vindt er evengoed leuke hebbedingetjes en souvenirs.

Veel kledingwinkels en boetieks in Rome zijn behoorlijk exclusief. Er zijn veel vestigingen van beroemde modedesigners. Een van de bekendste straten waar je deze boetieks vindt, is de Via Condotti. Natuurlijk vind je in Rome ook goedkopere kledingwinkels, vooral in de buurten rond het Campo de’Fiori en het Pantheon.

Als je veel wilt shoppen, moet je er wel rekening mee houden dat de Romeinen tussen 1 uur en half 5 ’s middags een siësta houden. De winkels zijn dan gesloten. In het historische stadscentrum blijven de winkels wel vaak open.

Gerelateerde berichten

Leen