Citytrip Rome — 24 augustus 2011
Eten en drinken in Rome

Rome is natuurlijk de hoofdstad van Italië, het culinaire topland bij uitstek.  Je kan er zowel genieten van uitstekende eenvoudige maaltijden als van copieuze menu’s. Het  aanbod is indrukwekkend groot, het enige moeilijke gaat kiezen zijn. De Italiaanse keuken stelt nooit teleur!

De keuken in Rome kan je eigenlijk best omschrijven als een mengelmoes van alle Italiaanse keukens, met invloeden uit alle streken van Italië. Het spreekt vanzelf dat je hier ook beroemde Italiaanse specialiteiten als pasta, pizza, bruschetta, risotto en minestrone kan eten.

De restaurants in Rome kunnen verschillende namen dragen. In een pizzeria ga je meestal om pizza te eten, een trattoria is een eenvoudige eetgelegenheid, een ristorante iets chiquer. Heerlijk Italiaans ijs kan je verkrijgen in een gelateria.

Lazio, de streek rond Rome, staat bekend als een echte wijnstreek. Vooral de droge, witte wijnen uit de streek zijn echte aanraders.

Als je liever een snelle hap wilt, dan kan je op straat een stuk pizza, broodje of een panini (Italiaans warm broodje) kopen. Natuurlijk vind je in Rome ook een heleboel restaurants die andere keukens buiten de Italiaanse serveren.

Gerelateerde berichten

Leen