Citytrip Rome — 24 augustus 2011
Citytrip naar de ‘eeuwige stad’ Rome

In de oudheid was Rome eeuwenlang de machtigste stad ter wereld. De historische overblijfselen uit die periode spreken nog altijd tot de verbeelding. Maar daarnaast is Rome ook de locatie van Vaticaanstad met zijn vele bezienswaardigheden, een van de winkelhoofdsteden van Europa en een stad die je eigenlijk alleen al om de geweldige sfeer gezien moet hebben.

Het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, de Engelenburcht, allemaal oud-Romeinse plekken en gebouwen die je een mooi beeld geven van hoe het er hier in de oudheid aan toe moet zijn gegaan.

Rome is ook een erg gezellige stad. Op een warme avond vind je altijd wel volk aan de Spaanse Trappen, het Piazza Navono of aan een van de andere aantrekkelijke plekjes in de sfeervolle wijken van de stad.

Rome is ook een van de Europese shoppingsteden bij uitstek. Mode, leuke hebbedingetjes of souvenirs, als je hier gaat winkelen kom je altijd wel met iets leuks terug. Natuurlijk spreekt het ook vanzelf dat een wereldstad als Rome een bruisend uitgaansleven kent met tal van mogelijkheden.

Bezienswaardigheden in Rome

Rome wordt doorgaans geassocieerd met de talrijke bezienswaardigheden uit het Oude Rome, zoals het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon en de Engelenburcht. Veel van die bezienswaardigheden zijn prachtig bewaard gebleven, andere zijn ruïnes, maar ook deze geven je nog steeds een goed beeld van hoe het vroeger geweest is. Ook Vaticaanstad, met de Sint-Pietersbasiliek en andere katholieke bouwwerken, is een trekpleister van formaat.

Weer in Rome

Rome kent een mediterraan klimaat met warme tot hete zomers en zachte winters. In de zomer stijgt het kwik er gemakkelijk tot 35°C en meer. Als je veel wilt bezoeken tijdens je citytrip, is de zomer dus niet ideaal. In de milde Romeinse winters bedraagt de gemiddelde temperatuur zo’n 8°C. In het voor- en het najaar is het er aangenaam warm. Dit zijn de beste periodes voor een bezoek aan Rome.

Gerelateerde berichten

Leen