Citytrip Wenen — 30 juli 2008

Ben je een shopfanaat en houd je van urenlang winkelplezier en het ontdekken van nieuwe en unieke shops? Dan hebben we een leuk idee voor je: breng een bezoek aan de Oostenrijkse hoofdstad Wenen! Je zal er je hart naar hartenlust ophalen in de vele shops die Wenen rijk is.

De winkels zijn er over het algemeen geopend van maandag tot vrijdag van 9u tot 18 uur of 18.30 uur en zaterdag van 9 uur tot 17 uur. Op donderdag blijven veel winkels zelfs open tot 21.30 uur en ook op vrijdag zijn veel winkels tot 19.30 uur geopend. Met andere woorden: uren winkelpret verzekerd!

Centrum

Je winkeltocht starten doe je in het centrum van de stad. Daar vind je namelijk de meest interessante winkels. Bovendien is het erg aangenaam slenteren in de talrijke charmante straatjes met tal van elegante façades. De voetgangerszone Kärntnerstrasse en Graben brengen je naar een ‘topbezienswaardigheid’ van Wenen: het Haas Haus. Op de bovenste verdieping van deze exclusieve winkel heb je een prachtig zicht over de stad en de indrukwekkende kathedraal.

Ringstrassengalerien

De Kärtner Ring biedt je alles wat een modern shoppingcenter zou moeten bieden. Vanaf de Ringstrassengalarien ben je bovendien in een mum van tijd in dé winkelstraat van Wenen: de Mariahilferstrasse. Deze straat bevindt zich op weg van de Ringstrasse naar het treinstation Westbahnhof tussen het 6de en 7de district. Je zal er talrijke (internationale) kledij-, muziek- en andere winkels aantreffen.

Naschmarkt

Een bezoek aan de meest populaire Weense markt mag niet ontbreken. De Naschmarkt, geopend van maandag tot zaterdag, is een bonte markt met groenten en fruit, winkels en eetgelegenheden. Je vindt ze nabij Karlsplatz tussen de Wienzeilestraten.

Flohmarkt

Ben je een liefhebber van tweedehandsartikelen? Breng dan zeker een bezoek aan de Flohmarkt. Deze markt vindt elke zaterdagvoormiddag plaats aan het einde van de Naschmarkt. Je zal er ongetwijfeld unieke koopjes op de kop tikken.

Wiener Porzellanmanufaktur Augarten

Wenen staat niet alleen bekend om zijn Wiener Koffie, maar ook om zijn kwaliteitsvol porselein. In het 2e district kan je tegenwoordig een tour volgen in de beroemde porseleinenfabriek Augartenpalais.

Gerelateerde berichten

admin