Citytrip Wenen — 31 juli 2008

Aangezien Wenen een wereldstad is die je eigenlijk wel het hele jaar door kan bezoeken, is er ook het gehele jaar van alles te beleven. Van januari tot eind december kom je zeker aan je toeristische trekken in de hoofdstad van Oostenrijk.

Wat te doen in januari

Ook al zijn de winters goed koud in Wenen, toch kan je jezelf er uitstekend vermaken met alle activiteiten die er georganiseerd worden. Zo kan je bijvoorbeeld naar verschillende gekostumeerde bals gaan (altijd leuk in Wenen) of je kan naar leuke carnavalsoptochten kijken. De eerste januari is een officiële feestdag, en de zesde januari ook (Driekoningen).

Wat ook altijd leuk is, is om naar schaatsshows te gaan kijken (Eistraum). Deze passen perfect bij het weer in Wenen en zijn altijd heel erg mooi. Een leuke tijd gegarandeerd!

Wat te doen in februari

In februari kan je naar het Operabal gaan dat door de staatsopera georganiseerd wordt. Ook het Lentefestival is altijd zeer gegeerd: er wordt klassieke muziek van beroemde componisten gespeeld.

Wat te doen in mei

In mei is er weer van alles te doen in Wenen: je kan naar het Wenenfestival of het Internationale Muziekfestival waar natuurlijk de mooiste klassieke stukken gespeeld worden. Ook is het altijd erg leuk om naar de marathon te gaan kijken (deelnemen kan natuurlijk ook).

Wenen in juni

In juni is het vaak erg lekker weer in Wenen: het perfecte weer om te genieten van de leukste bezigheden: je kan er midzomernacht vieren of je kan een bezoekje brengen aan het Jazzfestival van Wenen.

Wenen in juli en augustus: het toeristische seizoen

In juli en augustus viert het toerisme in Wenen hoogtijdagen: er komen veel toeristen om de prachtige stad te bezoeken. Logisch, want het weer is zalig rond die tijd van het jaar en er wordt veel georganiseerd voor de toeristen: je kan naar veel festivals gaan, of naar het filmfestival,… er is in de zomer zoveel te doen in Wenen dat je er goed aan doet om een folder te halen of eens rond te kijken op de website van de toeristische dienst van Wenen.

Wenen in het najaar

In het najaar is er ook veel te doen in Wenen: vooral in de laatste maanden van het jaar is er veel te beleven. Je kan een van de vele kerstmarkten bezoeken, Sinterklaas wordt er gevierd, enz.

Kortom, in Wenen is het hele jaar door veel te beleven!

Gerelateerde berichten

admin