Citytrip Wenen — 11 augustus 2008

Zoals iedere Europese hoofdstad telt Wenen talloze lekkere eettenten. Net als de Weense bevolking telt Wenen talloze verschillende keukens. Je vindt er Oostenrijkse, Franse, Sloveense, Hongaarse en zelfs Kroatische restaurants. De beste eetgelegenheden in Wenen bevinden zich in het gebied tussen de Schwedenplatz, de Rotenturmstrasse, de Hohermarkt en de Marcus Aurelius Strasse.

De lokale gewoonten

Net zoals de Duitse keuken staat de Oostenrijkse keuken bekend om zijn grote en zware maaltijden. Oostenrijkers eten graag en veel. Het is niet ongewoon dat sommige mensen tot 6 keer per dag eten.

Het ontbijt bestaat, net zoals hier, uit een boterham met koffie of melk. Maar rond 10 uur krijgen veel Weense inwoners zin in een ‘gabelfrühstück’, een snack tussen het ontbijt en het middagmaal. Dit middagmaal bestaat uit een hartige, meestal warme, maaltijd. In de namiddag is het dan weer tijd voor een ‘jause’. Deze snack is meestal een kop koffie met een hapje. Het avondmaal is een lichtere maaltijd die meestal bestaat uit boterhammen of een kleine snack.

Oostenrijkers zijn dol op theatervoorstellingen en ze eten erg graag na deze voorstellingen. Daarom zijn het grootste deel van de cafés en restaurants tot ’s avonds laat open.

De eetgelegenheden

Het Gulaschmuseum is één van de meest bekende restaurants in Wenen. Je kan er maar liefst 15 soorten goulash bestellen. Vergeet zeker niet af te sluiten met hun overheerlijke apfelstrudel.

Als je wilt picknicken in een van de vele parken in Wenen kan je best je inkopen op de Nashmarkt doen. Deze openluchtmarkt is een verzameling van honderden kraampjes die dagverse producten verkopen. Ga daarna picknicken in het Stadtpark, de Volksgarten of het Weense woud.

Je kan ook onderweg in het Weense stadscentrum heerlijke een Würstelstand tegenkomen. Daar verkoopt men frisdrank, braadworsten, Weense worsten of Frankfurtse worsten. Gewoonlijk krijg je bij de worst een portie mosterd.

Koffiehuizen en cafés

Wenen is wereldbekend om zijn gerenommeerde koffie en koffiehuizen. Hieronder vind je een lijst van de bekendste en beste plaatsen in Wenen:
Café Central is een café waar je het Wenen van de 19de eeuw weer tegenkomt. Toen was dit café een belangrijke plaats waar vele intellectuelen samenkwamen. Zelfs Lenin kwam hier samen met zijn kameraden discussiëren.

Daarnaast heb je Café Demel, hier kan je heerlijke gebakjes en pralines eten bij je koffie. Probeer zeker ook hun heerlijke belegde broodjes.

De laatste tip is Café Diglas. Het interieur is een samenraapsel van voorwerpen uit de tussenoorlogse jaren ’30. Het café is bekend om zijn verschillende soorten koffie en zijn specialiteiten.

Gerelateerde berichten

admin