Citytrip Wenen — 20 april 2009

Oostenrijk is niet zo groot, daardoor ligt alles op een redelijke afstand van elkaar. Je kunt je citytrip naar Wenen dus perfect combineren met een bezoek aan een andere stad of een dagje natuur. Hier kun je alvast een aantal ideetjes opdoen:

Graz

Het charmante Graz is de op een na grootste stad van Oostenrijk en de hoofdstad van de deelstaat Stiermarken. In het middeleeuwse stadscentrum staan mooie gebouwen als het Landhaus, maar ook katholieke gebouwen die de moeite waard zijn, zoals de oude universiteit, het Mausoleum en de Minoritenkirche. Maar het schitterende Eggenbergkasteel spant zonder twijfel de kroon. Een opvallend bouwwerk is de romantische klokkentoren Uhrturm. Graz ligt op ongeveer 2 uur rijden van Wenen.

Neusiedler Meer

Het Neusiedler Meer ligt op de grens van Oostenrijk en Hongarije. Het grootste steppemeer van Europa is niet alleen een prachtig stukje natuur, maar ook de ideale spot voor windsurfers en zeilers. Waterfietsen en roeien zijn er ook populaire activiteiten. En natuurlijk kan je er ook altijd een verfrissende duik in het water nemen. In totaal leven er maar liefst meer dan 300 verschillende vogelsoorten. Het Neusiedler Meer ligt op een uurtje rijden van Wenen.

Salzburg

Op drie uur rijden van Wenen ligt Salzburg, een aantrekkelijke stad met smalle steegjes, kleurrijke stadshuizen, weelderige kastelen en paleizen en heel veel mooie kerken en kloosters. De meest indrukwekkende kerk van de stad is de Dom van Salzburg. Een van de trekpleisters van de stad is Hohensalzburg, het kasteel dat hoog boven de stad uittorent. Salzburg is de stad van de klassieke muziek. Onder meer Mozart werd hier geboren. Jaarlijks vindt hier het festival Salzburger Festspiele plaats. Je kunt er dan genieten van klassieke muziek- en dramavoorstellingen.

Wachau

De Wachau, gelegen ten noorden van Wenen, is een 36 km. lange, wondermooie vallei. Je vindt er wijngaarden, romantische stadjes en spectaculaire kastelen, kloosters en ruïnes. Het klooster van Dürnstein is een barok juweeltje. De granietkliffen in de omgeving trekken heel wat klimmers aan. De schitterende barokke abdij van Melk is een toeristische trekpleister van formaat. Bezoek er zeker de met fresco’s versierde bibliotheek en kloosterkerk. Ook het pittoreske stadje Krems met zijn vele restaurants, bars en winkels is een aanrader.

Gerelateerde berichten

admin