Citytrip Berlijn — 29 april 2011

Berlijn is nog steeds een van de goedkoopste Europese hoofdsteden die je kan bezoeken als citytrip. De hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden zijn in deze stad, die ooit in tweeën gesplitst werd door de Berlijnse Muur, nog steeds erg betaalbaar.

Gratis activiteiten

– Breng een bezoek aan de East Side Gallery, een rechtstaand gedeelte van de Berlijnse Muur dat volledig bewerkt is door graffitikunstenaars.

– De Reichstag en zijn schitterende glazen koepel van Sir Norman Foster, de bekende architect, is een van de meest herkenbare punten van de stad. De toegang is gratis, maar let op: het kan er enorm druk zijn. Op weekavonden of op zondag kan je de massa ontlopen.

– Trek naar het Volkspark Friedrichshain, het oudste openbare park van Berlijn. Hier vinden vaak optredens, filmvoorstellingen, enz. plaats, maar het is ook gewoon leuk je op een bankje te zetten en het volk te begluren. Ook de Tiergarten, het bekendste Berlijnse park en de Schlossgarten zijn prachtige parken.

– Verdwaal tussen de blokken van het Holocaust-monument of het ‘Gedenkteken voor de Vermoorde Joden van Europa’.

– In de trendy wijken Mitte, Kreuzberg en Prenzlauer Berg vind je tal van leuke winkels waar je voor voor een zacht prijsje hebbedingetjes kan kopen.

-…

Accommodatie

Ook als je een beperkt budget hebt, kan je in Berlijn goedkoop overnachten. Je vindt er tal van budgethotels en jeugdherbergen waar je vaak al voor minder dan 20 euro kan overnachten.

Eten

Berlijn is werkelijk spotgoedkoop op het vlak van eten. Verwen jezelf met een heerlijk maar betaalbaar diner of kies voor een maaltijd van minder dan 5 euro, zoals het beroemde Turkse fastfood ‘döner’, waarvan de Berlijnse versie wereldberoemd is.

Nachtleven

Ook het uitgaansleven is vrij goedkoop in Berlijn. Drankjes kosten er minder dan in de meeste Europese hoofdsteden. Op de meeste plekken barst het feest pas later op de avond los, voor 10 à 11 uur ’s avonds gaat het in veel uitgaansgelegenheden nogal rustig zijn.

Gerelateerde berichten

admin