Sharm El Sheikh — 14 juni 2011
Sharm El Sheikh, genieten in alle luxe

Sharm El Sheikh is een van de populairste Egyptische badplaatsen, gelegen aan het meest zuidelijke punt van de Sinaï. Er liggen een heleboel luxueuze resorts. Sharm El Sheikh heeft prachtige zandstranden en staat ook bekend om zijn geweldige duik- en snorkelmogelijkheden. Het oude centrum Na’ama Bay is erg gezellig.

De koraalriffen in Sharm El Sheikh zorgen ervoor dat het een van de mooiste duiklocaties van Egypte is. Maar ook wie niet duikt kan hier de vakantie van zijn leven beleven. De prachtige baaien met de witte zandstranden worden omringd door het machtige Sinaïgebergte. De stad zelf bruist van het leven, vooral het oude centrum Na’ama Bay is erg de moeite waard. Hier liggen heel wat leuke winkeltjes en uitgaansgelegenheden. Deze komen vooral ’s avonds tot leven.

Sharm El Sheik is ook een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de Sinaïwoestijn. Je kan er onder meer de Mozesberg, de hoogste berg van Egypte, beklimmen.Sharm el Sheik zelf staat synoniem voor genieten. In de luxehotels van Sharm El Sheik wordt er alles aan gedaan om het de gasten naar de zin te maken.

 

Gerelateerde berichten

Leen