Sharm El Sheikh — 04 augustus 2011
Vakantie in Sharm El Sheikh

Een vakantie in Sharm El Sheikh, dat staat voor zon, zee, strand en vooral: genieten! Sharm El Sheikh is een van de mooiste duik- en snorkellocaties aan de Rode Zee, maar ligt ook vlakbij de Sinaïwoestijn en het -gebergte. Vanuit Sharm El Sheikh zijn tal van excursies mogelijk.

Sharm El Sheikh is een van de populairste vakantiebestemmingen aan de Rode Zee. De stad ligt vlakbij een aantal van de mooiste duik- en snorkellocaties van Egypte. Zowel gevorderde duikers als beginnelingen kunnen hier de onderwaterwereld verkennen.

Naast duiken en snorkelen, kan je er ook nog een heleboel andere watersporten beoefenen. Zonnekloppen aan het strand of aan het zwembad van je hotel is natuurlijk ook een van de mogelijkheden tijdens je vakantie.

Populair zijn ook de uitstappen naar de Sinaïwoestijn. Zo zijn er bijvoorbeeld woestijnsafari’s  mogelijk per jeep, quad of kameel. In de omgeving liggen er ook heel wat bezienswaardigheden, zoals het Sint-Catharinaklooster, het oudste klooster ter wereld, en de Mozesberg, waar Mozes volgens de overlevering de 10 geboden van God ontving.

Gerelateerde berichten

Leen