Sharm El Sheikh — 03 augustus 2011
Het weer in Sharm El Sheikh

Sharm el Sheikh kent een woenstijnklimaat met enorm hete zomers en aangenaam warme winters. Dit maakt van Sharm El Sheikh een zon-, zee- en strandbestemming die je het hele jaar door kan bezoeken. Slecht weer is het er eigenlijk nooit.

Het klimaat in Sharm El Sheikh is een woestijnklimaat. Dat betekent dat de temperaturen er in de zomer extreem hoog kunnen oplopen. Temperaturen van 40°C en meer zijn dan geen uitzondering. Maar ook in de winter stijgt de temperatuur er gemiddeld nog tot 25°C en meer. Regenen doet het er zelden.

In het nabije Sinaïgebergte liggen de temperaturen heel wat lager, zeker in de wintermaanden. Doordat Sharm El Sheikh aan de Rode Zee ligt, staat er meestal wel een zeebries die de extreme temperaturen toch nog draaglijk maakt.

Gerelateerde berichten

Leen