Sharm El Sheikh — 14 juni 2011
Uitstappen en excursies in Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh is een van de populairste badplaatsen aan de Egyptische Rode Zee-kust. Sharm el Sheikh is beroemd om zijn prachtige onderwaterwereld, maar er zijn ook heel wat schitterende uitstappen in de omgeving te maken.

Toeristen die naar Sharm el Sheikh komen, zullen dus vaak snorkeltochten maken of gaan duiken. Dit kan op ieder niveau. De beste plek in de Rode Zee om te snorkelen is Ras Mohammed.

Jeep- en quadsafari’s in de woestijn zijn ook erg populair. Sharm el Sheikh ligt vlakbij de Sinaïwoestijn, wat het mogelijk maakt deze te bezoeken door deel te nemen aan een safari met jeeps of quads, een kamelentrekking, enz. Je kan ook de Mozesberg, een berg in het Sinaïgebergte, bezoeken. Dit is de heilige berg waar Mozes de tien geboden in ontvangst nam van God. Aan de Mozesberg ligt ook het Sint-Catharinaklooster, het oudste klooster ter wereld, dat ook te bezichtigen is.

Vanuit Sharm el Sheikh zijn er ook een aantal verdere excursies mogelijk. Zo kan je Egyptische hoofdstad Caïro en de piramides bezoeken. Dit kan met de bus, die er minstens zes uur over doet, of met het vliegtuig. Ook Luxor met de tempels en de  Vallei der Koningen kan je op die manier bezoeken.

 

Gerelateerde berichten

Leen