Les Menuires — 14 juni 2011
Wintersportplezier voor iedereen in Les Menuires

Les Menuires is een populair skioord in de Franse Alpen, dat deel uitmaakt van het grote skigebied Les 3 Vallées. Les Menuires ligt op een hoogte van 1850 meter, de hoogste piek bevindt zich op een hoogte van 3300 meter. Dit uitgebreide skigebied heeft alles in huis om zowel beginnende als geoefende wintersporters een fantastische vakantie te bezorgen.

Net als het acht kilometer noordelijker gelegen skioord Val Thorens maakt Les Menuires deel uit van Les 3 Vallées, het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. Les 3 Vallées telt maar liefst 600 kilometer aan pistes. In Les Menuires zelf vind je blauwe, rode en zwarte pistes. Het skioord is dus geschikt voor de absolute beginners, maar ook voor de geoefende wintersporters.

Les Menuires ligt erg hoog en is gedurende het hele skiseizoen sneeuwzeker. Het is gebouwd in de vorm van een hoefijzer. De verschillende wijken van het skidorp zijn met elkaar verbonden door pistes en liften. De meeste accommodatie ligt dus vlakbij de piste.

Naast skiën en snowboarden is er nog allerlei entertainment voorzien. Zo kan je er schaatsen, rodelen, zwemmen, naar de sauna, naar de fitnesszaal of de bioscoop. En ’s avonds, na het skiën? Dan kan je natuurlijk aan après-ski doen.

 

Gerelateerde berichten

Leen