Sharm El Sheikh — 03 augustus 2011
Bezienswaardigheden van Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh geniet in de eerste plaats bekendheid om zijn schitterende onderwaterwereld, maar ook bovengronds is er heel wat te zien en te beleven. Je vindt er heel wat boeiende bezienswaardigheden. Vanuit Sharm El Sheikh is het onder andere mogelijk de Sinaïwoestijn en -gebergte te bezoeken.

Sharm El Sheikh behoort tot de mooiste duiklocaties ter wereld. De koraalriffen van Tiran en Ras Mohammed zijn verbluffend. Voor beginnende duikers is het ook mogelijk om er lessen te nemen.

Daarnaast ligt Sharm El Sheikh bij de Sinaïwoestijn, het is een aanrader deze te bezoeken, bijvoorbeeld door deel te nemen aan een kamelentrekking, een jeep- of quadsafari. Je kan ook de Sinaïberg bezoeken, de heilige berg waar Mozes de 10 geboden ontving. Hier ligt het Sint-Catharinaklooster, een van de oudste kloosters ter wereld.

Ook het oude centrum Na’ama Bay is de moeite waard, vooral ’s avonds na zonsondergang. De winkels, restaurantjes en uitgaansgelegenheden komen dan helemaal tot leven.

Gerelateerde berichten

Leen